Зареждане

Станимира Петрова подписа с легендата Ивайло Маринов

Станимира Петрова подписа с легендата Ивайло Маринов
Публикувано на: Декември 17, 2017 в 09:37 ч
Източник: novsport.com
Автор: Пламен Димитров
Световната и европейска шампионка Станимира Петрова подписа с клуба на легендата Ивайло Маринов. Договорът е до олимпиадата в Токио през 2020 г., съобщава novsport.com.
 
"Изключително съм щастлива, че ще бъда част от клуба на г-н Маринов, който е боксьор №1 на България за ХХ век. Аз искам пък да стана боксьор на страната си за ХХI век. Гледала съм записи с играта му и ми харесва неговият техничен стил, както и танцът му на ринга. Искам и аз да се боксирам по този начин", заяви за "Петел" Станимира Петрова, която днес празнува 27-ия си рожден ден.
 
Шампионката призна, че за избора са надделяли два аргумента - харизмата на Ивайло Маринов и препоръката на личния й треньор Петър Лесов.
 
"Аз съм гледала Ивайло и съм наясно колко велик боксьор е. Отделно моят треньор г-н Лесов ми е говорил само хубави неща за него и предимно от кухнята - такива, които хората не знаят. Така че, когато се отвори възможност да подпиша договор с варненския клуб, не съм се замисляла много", допълни Петрова.
 
Олимпийският шампион Ивайло Маринов също коментира сключения контракт.
 
"Това е най-щастливият ми ден през тази година. Ще осигуря заплата и стимули на Станимира. Тя ще тренира когато може и във Варна, но основно под ръковдството на моя приятел Петър Лесов. Аз мога единствено да споделям мнение с него за подготовката й. Основното е, че сме успели да привлечем най-именитата ни боксьорка и се радвам, че тя ще донесе и олимпийска титла на нашия клуб", каза Маринов.
 
Станимира Петрова призна, че целта й през следващата година е да стане европейска шампионка в Полша през май и световна в Индия през ноември. На двете първенства тя ще се състезава в новата си категория - до 57 кг.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес