Зареждане

Срещу кого ще се изправи Dillian Whyte в следващата си битка?

Срещу кого ще се изправи Dillian Whyte в следващата си битка?
Публикувано на: Юли 31, 2018 в 10:27 ч
Общо взето, Dillian Whyte към момента разполага с пет варианта за следващата си битка. Ето и кои са те:


Anthony Joshua


Най-желаната среща навярно и от двамата - реванш след битката им от края на 2015-та. Вторият път залогът ще бъде по-голям, като този път боксьорите ще се състезават и за лична чест.
Напрежението между тях може да прерасне до най-голямата вражда в историята на британския бокс. Всичко започва от аматьорските години, когато Whyte надвива Joshua. После Joshua нокаутира Whyte, нанасяйки му единствената в кариерата загуба. От тогава Joshua печели 3 световни титли.

На 13-ти април има възможност, ако WBC шампионът Deontay Wilder не приеме битата с Joshua, да се включи Whyte.


Dereck Chisora


Още един от враговете му, тъй като си има няколко, е самият Chisora, с когото имаха 12-рундова среща в края на 2016-та. Whyte спечели със съдийско решение, която Chisora се опитва да оспори и втората им среща ще бъде наистина интересна, тъй като и двамата отбелязаха фантастични победи през изминалия уикенд.
34-годишният Chisora успя да нокаутира Carlos Takam, маркирайки може би най-впечатляващата си победа, като след това предизвика на реванш Whyte, който отговори:

"Към момента има по-големи риби за хващане."


Кубрат Пулев


Whyte навярно се надява IBF, WBA и WBO шампионът Joshua да се бие на 22-ри септември срещу Alexander Povetkin и после да се качи на ринга чак през април. Whyte си остава номер едно в WBC, но не успя да привлече интереса на Wilder.
Затова той ще трябва да търси други противници - като например Кубрат Пулев. Среща между тях за малко да бъде осъществена това лято, но Joseph Parker се намеси.

Пулев и преди се е бил за светивна титла, но загуби от Wladimir Klitschko. Той също има една победа над Chisora.


Jarrell Miller


Малко са боксьорите в тежка категория, които вдигат повече шум от 'Big Baby', който се спречка с Joshua в Ню Йорк този месец.
Той е непобеждаван, но все още не се е бил срещу някого на нивото на Whyte. Ще бъде интересен ход от страна на Whyte да се изправи срещу някого с по-малко опит, като така ще успее да излезе на Американската сцена.

Miller наскоро започна да работи с DAZN, които са свързани с Eddie Hearn.


Tony Bellew


Между тях от бая време има вражда, може би защото Bellew другарува с Chisora, който си е враг на Whyte.
Намеренията на Bellew обаче са други, тъй като той вече преговаря за среща с Oleksandr Usyk.

Bellew същевременно има две победи над David Haye в тежка категория, така че ако пожелае да остане в големите битки с британците, Whyte може да е един добър вариант.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес