Зареждане

Shannon Briggs: Трябва да се бия за титлата след като победя Fury

Shannon Briggs: Трябва да се бия за титлата след като победя Fury
Публикувано на: Януари 22, 2018 в 11:11 ч
 
Бившият шампион в тежка категория Shannon Briggs (60-6-1, 53KO) се надява да се изправи срещу Tyson Fury (25-0, 18КО), когато се завърне на ринга.

Briggs последно се би през май 2016-та, когато нокаутира Emilio Ezequiel Zarate. Той обаче няма намерение да се оттегля от спорта в близкото бъдеще, като дори предвижда доста силна година.

"Очаквам 2018-та да бъде доста сериозна. Почивката ми помогна. На 46 гоини съм, но съм в чудесна форма. Ще стана най-възрастният шампион в тежка категория, както и единственият боксьор, печелил титлата в три десетилетия."

"Нищо не се е променило, освен че конкуренцията е от все по-млади бойци. Не са толкова жилави, колкото боксьорите от моята ера обаче. От край време съм в спорта и все още се забавлявам. Нещата не приключват след 40-те. На няколко пъти съм бил в депресия, но имах невероятни хора около себе си, които ми помогнаха да продължа с битките в и извън ринга. Всичко е въпрос на положителна нагласа."

Briggs очаква да се бие още няколко години, като в момента се е прицелил към Fury, който последно се би в края на 2015-та, когато победи чрез съдийско решение Wladimir Klitschko.

"Вярвам, че мога да се задържа още 2-3 години. В момента подготвяме среща с Fury. Имам късмета да не го харесвам - така двубоите са по-лесни."

"След срещата с него ще трябва да ми дадат възможността да се изправя за титлата, тъй акто съм един от най-разпознаваемите в категорията. Няма да имат избор, победя ли Fury."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес