Зареждане

Сергей Ковальов се провали на тест за допинг

Сергей Ковальов се провали на тест за допинг
Публикувано на: Януари 16, 2021 в 06:00 ч
Бившият шампион в полутежка категория Сергей Ковальов е дал положителна проба за синтетичен тестостерон. Той трябваше да се бие на 30-ти януари срещу Бектемир Меликузиев по DAZN, но битката им вероятно ще отпадне.

Дан Рафаел съобщи новината за положителния тест на бившия шампион на IBF / WBA / WBO в полутежка категория Ковальов, след като получи писмо от VADA за резултатите от теста на руския боец.

Ще бъде отворена B-пробата на Ковальов, за да се провери дали има съответствие. Ако и тя е положителна, тогава битката ще бъде отменена. Преди няколко дни стана ясно, че боя срещу Меликузиев е преместен от Москва в Калифорния. 

Ако положителния тест на Сергей бъде потвърден, тогава това ще бъде жесток удар по неговата кариера. Той загуби четири от последните си осем битки от 2016 г. насам и се опитваше да се завърне от разочароваща загуба с нокаут в 11-ия рунд от Канело Алварес през ноември 2019 г. 

Вече минаха 14 месеца от последния бой на Ковальов. Ако му бъде дадено шест до дванадесет месеца наказание, тогава той ще бъде извън форма, когато в даден момент се върне на ринга. 




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес