Зареждане

Рой Джоунс ще моли Путин да пусне Бритни Гринър в САЩ

Рой Джоунс ще моли Путин да пусне Бритни Гринър в САЩ
Публикувано на: Септември 13, 2022 в 06:00 ч
Бившият световен шампион по бокс Рой Джоунс-младши говори за своята сънародничка Бритни Гринър, която се намира в руски затвор. Преди малко повече от месец руски съд призна баскетболистката за виновна по обвинения в контрабанда и притежание на наркотици и я осъди на 9 години затвор.

Решението дойде след едномесечен процес и близо 6 месеца разследване, след като баскетболната звезда беше арестувана на руско летище Шереметиево край Москва с канабис в багажа си.

Сега тя се намира в центъра на потенциална размяна на затворници, която може да принуди САЩ да освободи известния руски търговец на оръжие Виктор Бут. Рой има руско гражданство и е близък приятел на президента Владимир Путин. Той смята да отиде при него и да поиска още една услуга.

„Чух, че страните се опитват да направят размяна на затворници. Ако не се получи, тогава трябва да имате предвид, че аз съм дипломатичен човек. Не влизам в политиката, но приятелите са си приятели. 

Затова, ако размяната не се осъществи, аз лично ще отида при г-н Путин и ще кажа: „Знам, че ми дадохте руско гражданство, но имам нужда от още една услуга“. 

Нещо трябва да случи, за да върнем момичето у дома“, каза Джоунс в интервю за LVSportsBiz.com.

Ще успее ли Джоунс да повлияе на Путин ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес