Зареждане

Пуснаха на търг ръкавиците на Холифийлд от реванша с Майк Тайсън

Пуснаха на търг ръкавиците на Холифийлд от реванша с Майк Тайсън
Публикувано на: Септември 5, 2022 в 01:00 ч
Боксовите ръкавици, носени от Ивендър Холифийлд по време на скандалния мач от 1997 г., в който Майк Тайсън отхапа част от ухото на Холифийлд, сега се продават на търг, организиран от Lelands. Наддаването започна от $10 000 и в момента е стигнало до $12 155 към неделя вечерта. 

Този конкретен комплект ръкавици се предлага на търг за пореден път, след като преди това беше продаден на търг, на който самият Холифийлд продаде част от личните си предмети. Първоначално са били носени на 28 юни 1997 г. по време на съдбоносен мач между Холифийлд и Тайсън на върха на кариерите им. 

Търгът ще продължи до 17 септември. След като Холифийлд победи Тайсън в първата им среща през ноември 1996 г., двамата проведоха дългоочаквания си реванш в MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас. Мачът обаче се запомни повече с шокиращия си завършек, отколкото с истинската си същност.

В третия рунд Тайсън отхапа част от ухото на Холифийлд и беше дисквалифициран. Въпреки че инцидентът предизвика разрив между тях, който продължи много години, двамата по-късно се помириха и се говореше, че ще направят още един реванш през 2021 година. 

Това обаче така и не се материализира, след като лагерът на Тайсън отхвърли предложение от 25 милиона долара за битката. След като загуби за неспортсменско поведение, Тайсън беше глобен с 3 милиона долара.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес