Зареждане

Пулев срещу Джошуа през април, смята Хърн

Пулев срещу Джошуа през април, смята Хърн
Публикувано на: Декември 19, 2019 в 17:56 ч
Сега след като Антъни Джошуа си възвърна собствеността над четирите версии на титлите си в тежка категория, той трябва да ги защитава.

На опашка стоят двама задължителни претенденти - Кубрат Пулев за титлата на IBF и Александър Усик за титлата на WBO.

Въпросът е кой ще получи битка първи?

Според мениджъра на Джошуа, Еди Хърн, това ще е българският боксьор.

„Вярвам, че следващият му двубой ще бъде през април, а отвътре усещам, че ще е срещу Кубрат Пулев“, каза Хърн пред BoxingScene.com. „Джошуа не иска да освобождава титлите. Той ги обича. Трябва да провеждаме сериозни преговори с управляващите органи. Писали сме до IBF и WBO. Кой ще е пръв? Не можеш просто да изнудваш Антъни и да му казваш, че трябва да освободи титлите. Има ротационна система, която хронологично казва кой отива на първо място. Това е IBF. Но аз също представлявам Усик, така че трябва да настоявам и за него. Това е малко сложно положение, но Джошуа ще защитава титлите си срещу всеки, който трябва."

Пулев, представляван от Top Rank, е дългогодишен задължителен претендент, който първоначално трябваше да се изправи срещу Джошуа на 28 октомври 2017 г.

Битката така и не се осъществи, защото Пулев се оттегли поради контузия, а Джошуа в крайна сметка успешно защити титлата си срещу Карлос Такам.

Пулев се завърна след контузията с три поредни победи през 2018 и 2019 г. и сега е много близко до своя шанс за шампионски двубой.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес