Зареждане

Президентът на Тайван защити Иман Хелиф и Лин Ю Тин

Президентът на Тайван защити Иман Хелиф и Лин Ю Тин
Публикувано на: Август 20, 2024 в 14:00 ч
Лин Ю Тин от Тайван и Иман Хелиф от Алжир покориха Олимпиадата по бокс за жени, за което все още търпят критики от обществеността. При нормални обстоятелства това би било значително постижение, което несъмнено би заслужавало признание.

В този случай обаче беше установено, че и двете боксьорки имат мъжки XY хромозоми, което обяснява на много хора защо и двете дами доминираха толкова много на Олимпиадата и практически не се спънаха нито веднъж.  

Така един златен медал от бокса за жени отиде в Алжир, а другият златен медал отиде в Тайван. И докато феновете не спират да критикуват, то тайванският президент Лай Чинг-те подкрепи Хелиф и Ю Тин. Той вярва, че те са несправедливо заклеймени от хората.

„Мисля, че Ю Тин и Хелиф са несправедливо заклеймени в интернет и аз, като всички тайванци, им съчувствам. Международният олимпийски комитет многократно е подкрепял публично и двете дами. Те не са направили нищо лошо.

Трябва да защитим тези жени от неоснователна критика. Аз лично много се възхищавам на Лин. Въпреки огромната обществена критика, тя все още се опитва да запази положително отношение и усмивка на лицето си.“, каза Лай.

Заслужени ли са критиките към Лин Ю Тин и Хелиф ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес