Зареждане

Povetkin: 'Винаги съм бил чист, неуспешните тестове са съмнителни'

Povetkin: 'Винаги съм бил чист, неуспешните тестове са съмнителни'
Публикувано на: Юли 19, 2018 в 09:12 ч
Anthony Joshua вярва, че ще се откаже от бокса, ако някога се забърка в допинг скандалите, които застигнаха Alexander Povetkin.

Избирането му за задължителен противник нa Joshua за 22-ри септември вбеси много от феновете, които вярват, че не трябва да му се дава шанс след всичките проблеми с допинга.

38-годишният руснак беше хванат в крачка през май 2016-та за същото вещество, с което беше хваната и Maria Sharapova.

В следствие на това пострада насрочената среща с Deontay Wilder преди от WBC да приемат оправданието, че Povetkin е взимал веществото преди то да бъде добавено в списъка със забранени такива.

Това не е единствената черна точка на Povetkin, тъй като през декември същата година той отново беше сгащен.

Той беше отстранен от срещите на WBC, но отново си спечели възможността да се състезава след 1-годишна забрана и $245000 глоба.

И двамата бойци са се записали в програмата на Доброволната антидопинг асоциация (VADA) преди срещата им на Wembley и за момента са тествани по два пъти.

WBA, IBF, IBO и WBO шампионът Joshua обаче, който никога не е бил забъркван в допинг скандали, твърди, че един боец от неговото равнище ще трябва да плати прекалено висока цена, ако бъде хванат в крачка.

Povetkin все пак вярва, че не е направил нищо нередно и не трябва да се подхожда скептично към предстоящата им среща.

"Първо, мина наказанието. Бях оправдан. И делото, което имахме с отбора на Wilder, също приключи в наша полза."

"За мен беше много съмнителна цялата работа. Знам, че съм чист. Знам, че бях чист и тогава. Бях обвинен в нещо, което не бях извършил."

"След като бях хванат веднъж, подписах отново да бъда тестван. После какво съм направил? Близал съм разни вещества, за да ме хванат точно преди срещата?"

"Звучи ли ви реалистично? Количеството, което намериха в кръвта ми, не би оказало никакво влияние - защо ми е да го правя?"

"Нямам нищо общо с това и съм си заслужил битката, в която ще участвам."

Povetkin не е единственият руснак, който е обвиняван в злоупотреба с допинг през последните години.

47 руски треньори и атлети няма да се състезават на тазгодишните Зимни олимпийски игри след разследване покрай игрите в Сочи, които се проведоха през 2014-та.

Povetkin обаче не вярва, че проблемът с допинга в Русия е чак толкова сериозен:

"Не мисля, че спортсмените ни в Русия използват всичките вещества, за които ги обвиняват. Малко става досадно, да бъдем честни."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес