Зареждане

Палми Ранчев: Съдии убиват бокса

Палми Ранчев: Съдии убиват бокса
Публикувано на: Август 7, 2012 в 22:06 ч

Източник: в-к. Труд 

"Очаквах три медала, но на Детелин Далаклиев му бяха подготвили прилично съдийско ощетяване в полза на домакините - коментира Палми Ранчев, помощник-треньор на националния отбор. - Бях сигурен, че нашите са на нивото на най-добрите, дори понякога ги превъзхождат. И това се видя. Системата ни на подготовка е по-добра, но не ни стигна времето.

Тервел игра добре, готов е за шампион. Но никой няма да му даде титлата. Важното е, че е готов. На полуфинала ще победи, стига да иска, а не да чака съперника. Повечето, които не са в кухнята на бокса, казват, че победата на Александър Александров над световния вицешампион Джонхун (Корея) е изненада. Не е! През последните 3-4 месеца Сашо играеше с най-добрите и печелеше. Но има период, в който и самият боксьор трябва да осъзнае, че е на ниво. Досега всички подценяваха възможностите си, но след тези победи се надявам да са по-уверени.

Съдийската несправедливост обаче ще съсипе бокса. Заради техните комбинации взеха медала на Детелин. При Тервел реферът постоянно му пречеше, като разиграваше възможности съперникът му да почива. Трагично е, че нямаме наш съдия. С три момчета правим много. Турците бяха с 6-има състезатели, останаха двама. Азерите бяха седем и вече са двама, а американците са само с един, и то след съдийско решение.  Ако Сашко сега не вземе медал, ще е провал за него, защото той играе по-добре и от кубинци, и от азери..." 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес