Зареждане

Pacquiao: Все още искам реванш с Horn, но във Филипините!

Pacquiao: Все още искам реванш с Horn, но във Филипините!
Публикувано на: Септември 4, 2017 в 18:00 ч
 
Световният боксов шампион в осем категории Manny Pacquiao заяви в неделя, че все още иска реванш с Jeff Horn, след като филипинският боксьор се оттегли от уреденият за по-късно през годината реванш в Австралия.
 
Премиерът на Куинсланд, чието държавно правителство беше финансов посредник за битката на 12 ноември, съобщи в петък, че Pacquiao "не може да се върне на ринга" поради други ангажименти.
 
"Няма да се бием в Австралия, но водим преговори за битка тук във Филипините. Това ще бъде добре за туризма и страната ни.", заяви Pacquiao.
 
38-годишният Pacquiao незабавно поиска реванш, след като загуби световната си титла от 29-годишният Horn по време битката им в Бризбейн, Австралия на 2-ри юли.
 
Над 51,000 фенове на стадион "Suncorp" бяха зашеметени, когато Horn надделя на Pacuqiao след съдийско решение, което бе и най-голямата победа в кариерата на австралиеца.
 
 
Pacquiao, който е печелил световни титли в безпрецедентните осем категории, беше разгневен от точкуването на съдиите. Той поиска официално преразглеждане на резултатите от срещата, но WBO обяви Horn за ясен победител, след като група от петима независими съдии отново преразгледа и оцени битката.
 
Сега в здрача на 22-годишна професионална кариера, Pacquaio не е приключвал някой от опонентите си вече от осем години и напусна света на бокса миналата година, за да продължи дългогодишните си политически амбиции и бе избран за сенатор. Но малко след това той бързо размисли и направи успешно завръщане срещу Jessie Vargas през ноември, заявявайки, че все още се чувства млад.
 
Pacquiao е отхвърлил призивите на семейството му и на известния треньор Freddie Roach. Той отхвърли и финансовата загриженост за домакинството на мултимилионната битка във Филипините.
 
"Имаме много приятели, които ни подкрепят, включително и министерството на туризма. Президентът е дал пълната си подкрепа.", заяви Pacquiao.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес