Зареждане

От щаба на Иман Хелиф разкриха, че има проблем с нейните хромозоми, но тя е жена

От щаба на Иман Хелиф разкриха, че има проблем с нейните хромозоми, но тя е жена
Публикувано на: Август 15, 2024 в 16:00 ч
След златния си медал на Олимпиадата в Париж, Иман Хелиф все още е обект на дискусия относно нейната полова идентичност.

Екипът на боксьорката пусна изявление, което трябва да внесе яснота, но също така подхранва убеждението на критиците, че тя е той. По време на олимпийското си пътуване алжирската спортистка беше подложена на силен натиск, особено поради слуховете за нейната дисквалификация от Световното първенство през 2023 година.

Мнозина поставиха под въпрос решението на Международния олимпийски комитет (МОК) да позволи на Иман Хелиф да участва. За да изясни окончателно всички останали съмнения относно нейния пол, екипът е публикувал изявление, целящо да разреши въпроса завинаги. Ето какво е изявлението:

„Има проблем с нейните хормони, с нейните хромозоми, но тя е жена. Работихме с лекар от Алжир, за да наблюдаваме и регулираме нивото на тестостерон на Хелиф, което в момента е в рамките на женската норма. Тестовете ясно показват, че всичките мускулни и други качества са се влошили оттогава.”, разкриват от нейният щаб.

Критиците тълкуват това твърдение и пишат, че доказва, че Хелиф е повече мъж, отколкото жена и следователно има несправедливо предимство в олимпийските състезания. По-специално коментарите под публикацията в Twitter са съгласни с това. Вие вярвате ли, че Хелиф е жена ? По-добре вярвайте, защото може да Ви заведе дело в съда. 




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес