Зареждане

Олимпийският комитет се застъпи за трансджендърите, които участват в Париж

Олимпийският комитет се застъпи за трансджендърите, които участват в Париж
Публикувано на: Август 3, 2024 в 02:00 ч
Международният олимпийски комитет, тоест организаторът на олимпийските игри и лидерът на олимпийското движение, защити и двамата боксьори с мъжки хромозоми, които участват в женските аматьорски категории по бокс. Първо, Лин Ю Тин се справи със съперничката си, която унищожи в първия рунд. Това предизвика много недоволство по цял свят.

Ден по-късно другият джендър Иман Хелиф разплака Анджела Карини и я накара да се откаже само за 46 секунди. Карини сподели, че никога не е удряна толкова тежко. Критиката се засили и хората поискаха обяснение. Това, което мнозина възприемат като несправедливост, според ръководството на Международния олимпийски комитет, е напълно в реда на нещата.

„Всички спортисти, участващи в боксовия турнир на Олимпийските игри в Париж 2024 г., спазват правилата за допустимост. Тези правила включват медицинските разпоредби, определени от Боксовия отдел на Париж 2024 г. (PBU). 

Както при предишните олимпийски състезания по бокс, полът и възрастта на спортистите се определят от информацията в техния паспорт. Същите правила, които се прилагат сега, се прилагат и по време на квалификационните турнири.“, се казва в прессъобщение, представено на медиите и обществеността.

Редица етични въпроси са свързани с разрешаването на транссексуалността. В някои случаи хората претърпяват частична трансформация, при която запазват  женска визия, но избират да запазят мъжките гениталии. Олимпийският комитет заявява, че и двете дами на Олимпиадата са родени с мъжки хромозоми и са просто жертви на лоша генетика.

Вие какво мислите ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес