Зареждане

Официално: B-пробите на Гарсия също са положителни за остарин

Официално: B-пробите на Гарсия също са положителни за остарин
Публикувано на: Май 23, 2024 в 19:00 ч
B-пробите от теста за допинг на Райън Гарсия от битката с Девин Хейни също са дали положителна проба за остарин.

На 20 април тази година Гарсия шокира света на бокса, като записа три нокдауна над Хейни в битката им в супер лека категория в Ню Йорк. Битката стигна до решение, което беше в полза на Гарсия. Тази победа обаче е под голям въпрос, тъй като той даде положителна проба за остарин в два теста за допинг на VADA, направени в деня преди и в деня на битката.

Гарсия настоя, че е невинен за съзнателна измама и затова предприе първите стъпки в опита си да докаже невинността си, като поиска B-пробите му също да бъдат тествани. Всеки път, когато боецът си прави тест за допинг, пробата от кръв или урина се разделя в два отделни контейнера - A-проба и B-проба.

Причината за това е, че в много редки случаи е възможно грешки при тестване или лабораторни замърсявания да доведат до фалшиво положителен резултат с А-пробата. Следователно B-пробата осигурява застраховка за потвърждаване на първоначалния резултат. Тъй като Гарсия вече имаше два отделни положителни теста, вече изглеждаше много малко вероятно неговите B-проби да регистрират някакъв различен резултат.

И наистина, според Дан Рафаел, вече е потвърдено, че неговите В-проби за двата положителни теста (предния ден и в деня на битката) също са се оказали положителни. С потвърдените резултати разследването на комисията в Ню Йорк на положителните тестове на Гарсия вече може да продължи. Той е изправен пред възможна забрана за бокс, ако бъде признат за виновен.

Също така, адвокатът на Хейни е написал писмо от осем страници до комисията в Ню Йорк с молба Гарсия да бъде дисквалифициран от тяхната битка. Това би присъдило на Хейни победата.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес