Зареждане

Не се разбраха - боят между Фюри и Усик засега пропада

Не се разбраха - боят между Фюри и Усик засега пропада
Публикувано на: Март 22, 2023 в 19:15 ч
Тайсън Фюри и Александър Усик няма да се бият, поне не и на 29 април, тъй като преговорите са се провалили и от двете страни, според източници на ESPN.

Това не означава, че битката, която ще бъде първото обединение на четири пояса в историята на тежката категория, няма да се случи и дори не означава, че няма да се случи тази година. Но няма да дойде след месец, което на този етап вероятно не е истинска изненада. Всяка надежда, че това все пак щеше да се случи на тази дата, вероятно зависеше от битката, която се проведе през изминалия уикенд.

В крайна сметка новините може да не са съвсем лоши. Датата 29 април беше набелязана за стадион Уембли и ако някой в Близкия изток - Саудитска Арабия, Дубай или Абу Даби - трябваше да се намеси с още по-големи пари, това всъщност можеше да направи битката по-лесна за провеждане.

Това също не означава, че това е нещо добро. Фюри (33-0-1, 24 KO) има титлата на WBC и наистина няма никой друг, за когото феновете искат да видят как се бие. А Усик (20-0, 13 КО), който има титли на WBA, IBF и WBO, е казвал преди, че иска Фюри или като нищо може да се оттегли от спорта на 36 години. Да бъде безспорен шампион в тежка категория е  единствената му истинска цел.

Междувременно може да видим междинни битки и за двамата.

Фюри сподели за възможността да се изправи срещу Дионтей Уайлдър за четвърти път, а Уайлдър съвсем наскоро каза, че е готов да се върне към тренировките и да планира следващата си битка. Имаше заповед на WBC за двубой-елиминатор с Уайлдър срещу Анди Руиз, но нито един от тях изглежда не искаше да го направи и WBC лесно можеше да отмени това и да остави Фюри срещу Уайлдър 4 да се случи.

Усик може да се наложи следващият да се изправи срещу второстепенния шампион на WBA Даниел Дюбоа; тази битка беше наредена през декември и ако Усик поддържа надеждата да остане безспорен, той наистина не може просто да се откаже от титлата на WBA, защото тогава ще загуби един от поясите си. Освен ако просто не му се бие, няма причина и не би се притеснявал да излезе с Дюбоа.

Съобщава се, че Усик е прекратил своя тренировъчен лагер, така че и той не иска да преминава към нов опонент или поне не веднага.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес