Зареждане

Mike Tyson иска да види Povetkin в двубой с Deontay Wilder

Mike Tyson иска да види Povetkin в двубой с Deontay Wilder
Публикувано на: Февруари 27, 2018 в 11:38 ч

Бившият шампион в тежка категория Mike Tyson в момента пътува из източна Европа.

Той сподели, че би искал да види олимпийския златен медалист и бивш шампион Alexander Povetkin в двубой с WBC шампиона Deontay Wilder.

Wilder и Povetkin трябваше да се бият през май 2016-та в Моксва, но срещата беше отменена след като руснакът беше хванат в употреба на забранени вещества.

От тогава Povetkin си изчисти всички проблеми и се тества редовно. Наскоро се завърна в класациите на WBC и е на 4-та позиция.

Wilder, от своя страна, предстои да защитава пояса идния уикенд срещу Luis Ortiz.

Tyson вижда Wilder като най-лесният шампион за Povetkin. Anthony притежава титлите на IBF, IBO и WBA, a Joseph Parker е шампион на WBO - двамата ще се изправят в двубой на 31-ви март.

Припомняме, че Tyson и Wilder наскоро си размениха коментари, след като Wilder сподели, че би разгромил Tyson от 1986-та.

"Всеки има възможността да стане шампион в наши дни, защото има достатъчно свободни варианти. Най-смислено ми се струва Povetkin да се изправи срещу Wilder, тъй като е най-слабият от всички шампиони. Срещу него Povetkin ще се справи най-добре."

Povetkin ще се завърне същата вечер, в която ще се бият Joshua и Parker, за да се изправи срещу бронзовия олимпийски медалист David Price. Руснакът има 33 победи (23 с нокаут) и една загуба.

В момента Povetkin е претендент номер едно за WBA титлата на Joshua, но изглежда следващата му среща няма да е с него. Eddie Hearn се надява боксьорът му да дебютира в Щатите през лятото.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес