Зареждане

Михаил Таков: Изпращаме успешна година за ЦСКА

Михаил Таков: Изпращаме успешна година за ЦСКА
Публикувано на: Декември 1, 2021 в 14:00 ч
Източник: БФ Бокс
Главният треньор на ЦСКА и един от най-изявените боксови специалисти в България – Михаил Таков даде своята оценка за изминаващата година. Пред сайта на БФ Бокс той говори за представянето на боксьорите на „червените”, които спечелиха титлата и Купата на България при мъжете. Определян на два пъти за Треньор №1 на страната, Таков коментира и други важни теми.

Г-н Таков, годината вече е към края си, как ви се стори тя на вас, предвид и спечелените титла и Купа на България от боксьорите на ЦСКА?

– Мога да кажа, че това бе една тежка година. Особено за тези, които участваха и по големите първенства. Радо (Панталеев) имаше шансове в квалификациите и можеше да отиде на Олимпийските игри в Токио. Там обаче такива неща се случиха и по отношение квотата, която трябваше да спечели, но накрая направиха така, че да остане без нея. След това годината му бе белязана и от куп травми. В последния момент успя да вземе участие на Световното първенство, макар да беше под въпрос. Отиде и бе споходен от малшанс, заедно с Даниел Асенов, да се паднат с толкова именити и титулувани противници, особено този на Радо. На Световното взеха участие и други боксьори, картотекирани към ЦСКА – като Венсан Киркоров, Кирил Русинов, както и Кристиян Николов, който беше много близо до медал. От гледна точка на ЦСКА, годината бе добра.

Много позитиви се изговориха за Кристиян, най вече, за неговото силно влизане в мъжкия бокс на световно първенство. Какви се стори той?

– Малко още му трябва да натрупа опит. Има физическата сила, но му е нужно и още малко самочувствие. Като цяло мога да кажа, че годината бе на приливи отливи. Положението е такова, че покрай тези болести, днес го гледаш здрав, водиш го на състезание, на другия ден болен. Не може да се направи конкретна подготовка, защото всичко е много динамично.

За догодина как виждате нещата, с оглед потенциала, който имате?

– С тази динамична обстановка, нищо не мога да кажа. Ето сега се появи и нов вирус, нищо не се знае. Да видим какво ще е положението.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес