Зареждане

Мейуедър: Ако Пакиао иска да се бие, да ме намери

Мейуедър: Ако Пакиао иска да се бие, да ме намери
Публикувано на: Май 8, 2010 в 16:27 ч

Записалият 41-и успех от 41 мача на професионалния ринг Флойд "Money" Мейуедър отново заяви, че е готов да премери сили с големия си конкурент за титлата "най-добър pound-for-pound боксьор в света" - Мани "Pacman" Пакиао.

Непобеденият американец не остави никакви шансове на 38-годишния Шейн "Sugar" Моузли, побеждавайки го по точки след абсолютна доминация в "MGM Grand Garden Arena", Лас Вегас. Мейуедър обаче отново натърти, че няма да се бие с Пакиао, докато последният не се съгласи да се подложи на кръвен тест в олимпийски стил преди двубоя.

Както е известно, по план двамата велики шампиони трябваше да се изправят един срещу друг в мегасблъсък през март, ала преговорите за това пропаднаха, след като Пакиао категорично отказа да се подложи на теста.

"Ако Пакиао ме иска, то не е никак трудно да ме намери", сподели Флойд. "Ако той се съгласи да се подложи на кръвен и уринен тест, можем да уредим този мач за всички фенове на бокса. Ако той не го направи обаче, мач няма да има. Не мисля да гоня по петите който и да е боксьор. Феновете искат това да се случи, както и аз, но на ринга трябва да имаме равен старт. Ако като атлет си напълно чист, тогава се подложи на теста."


Мейуедър коментира и успеха си над Шейн Моузли, който дойде след истинска лекция от страна на непобедения майстор.

"В бокса оцеляват само най-силните. Това е контактен спорт, поради което понякога може да понесеш сериозни удари. Тогава трябва да го преглътнеш и да продължиш да се бориш като истински войн. Обичам да показвам различни неща на феновете, да имам винаги нещо различно в ръкава си."

"Имаше какво да докажа, а именно - кой е най-добрият в полусредна категория в света. Всеки говореше как Моузли е по-силен и по-бърз от мен, но аз го разтресох повече, отколкото той мен. Мисля, че не след дълго той премина в режим на оцеляване - той просто искаше да оцелее на ринга", добави Мейуедър.

бокс

източник: sporta.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес