Зареждане

Мениджърите на Фюри нападнаха Еди Хърн

Мениджърите на Фюри нападнаха Еди Хърн
Публикувано на: Май 26, 2021 в 08:26 ч
Франк Уорън, един от мениджърите на Тайсън Фюри, отвърна на последните нападки на Еди Хърн, който е мениджър на Антъни Джошуа.

Наскоро Хърн си изля гнева върху екипа на Фюри, за това че не са успели да се справят с преговорите си с Дионтей Уайлдър.

Напомняме, че Фюри и Джошуа имаха планиран двубой през август, но той пропадна, защото бившия опонент на Фюри - Уайлдър, спечели арбитражно дело и така получи правото на реванш преди септември.

Вижте също: Дионтей Уайлдър: Отмъщението е безценно

Третия двубой между Фюри и Уайлдър вече има и дата - 24-ти юли в Лас Вегас, като и двамата боксьори са подписали договорите си.

Хърн беше ядосан, че Фюри и мениджърите му не са направили никакви усилия, за да спасят двубоя с Джошуа.


Но Уорън даде да се разбере, че битката между Фюри и Уайлдър никога не е била договаряна предварително, както Хърн твърди в няколко интервюта.

"В началото на годината всички заинтересовани страни - бойци, организатори и мениджъри - подписахме договор за това как ще се проведат преговорите. В този договор има клауза, в която ясно упоменава, че има арбитражна ситуация, така че всички да са наясно с нея и че чакаме нейния изход.

Имаше и друга клауза - за конфеденциалност, в която пише, че публичните съобщения трябва да ги правим заедно, за да сме сигурни, че нещата вървят гладко. Много бързо обаче Еди Хърн наруши това съгласие, като направи самостоятелно някои изявление. Всяка седмица пускаше по нещо - че двубоят бил уреден и т.н.

Това бе тотално невярно. Двубоят не беше уреден, не беше подписан и винаги в моите интервюта съм казвал истината. Неверните твърдения обаче бяха правени редовно от Хърн и не мисля, че това помогна с нещо - напротив, внесе доста объркване."

На всичкото отгоре отборът на задължителния претендент на WBO, Александър Усик, бе готов да заведе дело, ако битката между Фюри и Джошуа се бе организирала.

"Усик писа до WBO и те бяха съгласни да има дело, ако двубоят между Фюри и Джошуа се бе състоял. Така, че дори и да бяхме спечелили арбитража, щяхме да бъдем съдени от Усик." 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес