Зареждане

Мъжете газят на ринга на купа 'Странджа'

Мъжете газят на ринга на купа 'Странджа'
Публикувано на: Януари 24, 2020 в 09:50 ч
Категорични победи на 1/4-финалите на Купа „Странджа“ записаха братята Даниел и Боян Асенови. В категория до 52 килограма Тайсъна спука от бой Байоку Башким от Косово. Въпреки че имаше незараснала аркада на лявата вежда, многократният европейски шампион се хвърли в атака още в първия рунд и сериозно притисна съперника си. Тайсъна не отстъпи дори и след като раната му се отвори. Така във втория рунд се случи неизбежното – Даниел прати на два пъти съперника си на земята, като на втория съдията прекрати срещата. На полуфиналите утре Даниел Асенов ще се бие с Антъни Ерера (САЩ).

Брат му Боян също бе категоричен срещу боксьор от Косово. Негова жертва в категория до 57 килограма стана Рексепи Леутрим. Подобно на брат си, Боян тръгна в атака от първия гонг, като в средата на рунда намери чисто с дясно кроше съперника си и го прати в нокдаун. До края на мача Боян водеше умело боя и спечели с 5-0 съдийски гласа. На полуфиналите той ще се изправи срещу италианеца Фрабческо Миаета, който пък предотврати български сблъсък в категорията, след като победи Божидар Джуров с 5-0.

Благой Найденов и Симеон Чамов се класираха на полуфиналите на турнира за Купа „Странджа“. В категория до 75 килограма завърналият на ринга се след две години пауза Чамов победи Мухамад Адбилрасон (Финландия) с 3-2 съдийски гласа и в спор за място на финала утре излиза срещу Вадзим Панку (Беларус).

Олимпийският шампион за младежи от 2014 година Найденов пък се справи с украинеца Максим Котс в категодия до 81 килограма също с 3-2 съдийски гласа. На полуфиналите Балгой ще срещне Лиридон Нуха (Швеция), който пък отстрани другият българин в категорията Георги Свечев.
 

Радослав Панталеев стана поредният български полуфиналист на Купа „Странджа“. В категория до 91 килограма бронзовият медалист от световното първенство наби американеца Дариус Флъгъм. Панталеев натисна съперника си на старта и не му позволи да развие играта си. Радо засипа американеца с удари, а накрая съдиите бяха единодушни – 5-0 за българина.

На полуфиналите днес Панталеев ще срещне украинеца Мартон Роберт.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес