Зареждане

Майк Тайсън: Тайсън Фюри трябва да заложи на сила срещу Александър Усик

Майк Тайсън: Тайсън Фюри трябва да заложи на сила срещу Александър Усик
Публикувано на: Юли 25, 2024 в 18:00 ч
Ако Тайсън Фюри иска успешно да доминира в реванша с Александър Усик, той трябва да внимава за едно решаващо нещо.

Майк Тайсън е боксьор от старата школа, който се представи с различен, значително по-агресивен стил на битка. Много хора казват, че преди нивото е било по-високо и боксьорите като цяло са били по-сложни, отколкото са сега. Дълго време Фюри беше смятан за най-добрият в тежка категория, но по-рано тази година Усик го победи и стана безспорен шампион в тежка категория.

Що се отнася до Александър Усик, той е широко известен като един от най-технически надарените боксьори. Той може да се движи невероятно за своята категория, което вече показа в двойния мач с Антъни Джошуа. Това е най-голямото му оръжие. Майк вярва, че Фюри трябва да се възползва от силата си и да търси нокаут, а не да стои като пън.

Ето какво още каза Майк към Фюри преди втората битка с Усик:

„Фюри беше надхитрен в първия дуел. Той изигра всичко по нотите на опонента си. Сега трябва да бъде по-умен и да заложи на качествата си. Първо, той трябва да внимава за удара на Усик. Това вероятно е най-опасното нещо, с което имаше най-много проблеми в последния мач. Второто нещо, което трябва да подобри, е играта му с крака. 

Поне от гледна точка на защита очаквам повече движение от него. Тайсън не трябва да стои като пън и да влиза в някакви размени. Фюри има нокаут сила, той просто не може да я използва. Може да е бил неактивен дълго време, но след като излезеш на ринга, няма извинение. 

Неговото дясно кроше може да убива. Той има мощен удар и това е, на което трябва да залага. Ако той води тази битка малко повече като срещу Дионтей Уайлдър, тогава може да неутрализира Усик преди края. Никой няма да му даде победата по точки.“, каза Тайсън.

Ще успее ли Фюри да спечели втората битка ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес