Зареждане

Люк Рокхолд: Боксът е игра за п*тьовци

Люк Рокхолд: Боксът е игра за п*тьовци
Публикувано на: Април 21, 2023 в 12:00 ч
Люк Рокхолд омаловажава бокса и твърди, че битките с голи ръце са много по-различни.

След дълга кариера в MMA, която го видя да печели титлата на UFC в средна категория, Рокхолд се качва на ринга за следващата си битка. Това ще стане на боксовият ринг с голи ръце. Бившият шампион ще направи своя дебют в BKFC срещу ‘Platinum’ Майк Пери на 29 април.

Преди BKFC 41, Рокхолд получил съвети от шампиона в тежка категория на промоцията и колега ветеран от UFC Алън Белчър. Люк вярва, че боксът е спорт предимно за путьовци, защото имало големи ръкавици, които да омекотяват ударите.

„Боксът е спорт предимно за путьовци. Битките с голи юмруци са различни. Нямаш шибани големи ръкавици. С голи юмруци трябва да действате, трябва да удряте и да убивате. 

Не се целите само в главата, а във врата, лицето и брадичката. Алън Белчър и аз имаме взаимно уважение от години и просто исках да получа малко представа за това какво е битка с голи ръце. Определено е различно.

Има много неща, които трябва да се опитаме да разберем. Винаги е добре да съберете възможно най-много информация. Не е умно да гледаш на сляпо в живота. 

Съветът на Белчър беше просто да бъда прецизен. Майк Пери е безмилостен малък дявол и аз харесвам това. Това е причината да приема боя. Просто не виждам как неговия стил побеждава моя.“, каза Рокхолд пред Submission Radio. 

Прав ли е Рокхолд за бокса ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес