Зареждане

Ломаченко победи Ортиз по точки

Ломаченко победи Ортиз по точки
Публикувано на: Октомври 30, 2022 в 07:57 ч
Василий Ломаченко беше на прага да стане безспорен световен шампион само преди няколко месеца. След неочакваната победа на Джордж Камбосос над Теофимо Лопес, австралиецът избра бившия двукратен олимпийски златен медалист за свой следващ опонент.

Докато Ломаченко беше сравняван и почитан, той в крайна сметка реши да не приема предложението на Камбосос, заради продължаващото руско нахлуване в родната му страна Украйна. След като служи за държавата си редом със своите сънародници, Ломаченко официално направи дългоочакваното си завръщане по-рано тази вечер в Медисън Скуеър Гардън.

Въпреки че публиката в Ню Йорк беше за него, опонентът му Джамейн Ортиз не се страхуваше от това.

В началния рунд агресивният Ортиз зае центъра на ринга. Той започна с постоянна левачка, която успя да отвори аркада над дясното око на опонента му.


Натрупал увереност, Ортиз продължи така и във втория рунд и отказа да играе играта на Ломаченко. В края на рунда дори успя да го притисне към въжетата.

В опит да промени ритъма на двубоя в четвъртия рунд, Ломаченко се отдалечи от нормалния си подход и започна да атакува повече, за радост на феновете. Това принуди Ортиз да се поотдръпне.

В шестия рунд Ортиз отново успя да поеме контрол. Ломаченко обаче избягваше размени и остави 26-годишният му опонент да диктува развитието на битката.


Ортиз вдигна темпото, а украинецът все така не искаше да влиза в тежки размени.

С наближаването на шампионските рундове, Ломаченко започна да преследваа опонента през по-голямата част от периода. Той се опита да приключи битката доста активен, включително и в 10-тия рунд, когато Ортиз изглеждаше вече доста замаян, исканият финиш така и не се случи.

С изтичането на последните няколко секунди Ломаченко изглеждаше отчаян. Миг по-късно обаче и тримата съдии му дадоха победата.

Въпреки че беше доста оспорвана битка и тримата съдии дадоха почти идентични резултати - 115-113, 116-112 и 117-111 в полза на Ломаченко.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес