Зареждане

Liam Smith: Ако се провалиш на допинг тест, трябва да ти забранят да се състезаваш

Liam Smith: Ако се провалиш на допинг тест, трябва да ти забранят да се състезаваш
Публикувано на: Март 7, 2018 в 10:57 ч

Liam Smith е последният боксьор претърпял загуба чрез нокаут от Canelo Alvarez. Мексиканската суперзвезда се провали на допинг тест преди реванша си с Gennady Golovkin, насрочен за 5-ти май. Smith обаче се опасява, че Canelo няма да отнесе адекватно наказание.

"Мисля, че всичко се превърна в шега и трябва да се вземат някакви мерки. Ако се провалиш на допинг тест, трябва да ти забранят да се състезаваш."

"Смятам, че се е провалил на теста. Francisco Vargas, който се би с брат ми Stephen миналата година, се провали за същата субстанция и използва подобно оправдание. Canelo е умен мъж, суперзвезда, атлет и не е трябвало да се поставя в рисковата ситуация да яде от същото месо. Знаеш какво си слагаш в тялото. Мисля, че трябва да знае какво може да му причини месото, особено имайки предвид, че е запознат със случая на Vargas."

Всеки атлет е отговорен за това, което бъде намерено в тялото му, дори и субстанцията да е била употребена неволно.

Smith беше WBO шампион в супер полусредна категория преди да загуби от Alvarez.

"Без да взимаме конкретната ситуация предвид, просто не е редно да се мами. Не се оправдавам за резултата от срещата с Canelo, но все пак не е приятно. Приемам загубата. Паднах от един много добър боец."

"Всичко е шега вече. Знам, че официално са намерили само остатъци от веществото, но все пак си е допинг. Трябва да бъде наказан подобаващо, както всички останали бойци."

Той обаче не вярва, че това ще се случи.

"Видяхме как Vargas все пак си изигра срещата. Казвам ви, двубоят му с Golovkin ще се състои въпреки всичко."

Smith е твърдо решен, че трябва да се вземат мерки срещу допинга в спорта.

"Не искаме измамници. Това е."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес