Зареждане

Ленъкс Люис отказал £5 милиона за бой с Брок Леснар

Ленъкс Люис отказал £5 милиона за бой с Брок Леснар
Публикувано на: Декември 5, 2023 в 02:00 ч
Ленъкс Луис отхвърли шанса да участва в едно от най-големите кросоувър събития в историята на бокса, след като откри, че опонентът му няма да носи ръкавици. Люис призна, че е отхвърлил заплата от няколко милиона паунда, за да се срещне на ринга със звездата на WWE и бивш UFC шампион Брок Леснар.

Кросоувър двубоите доминират в бокса днес, като Тайсън Фюри победи на косъм бившата звезда на UFC Франсис Нгану с разделено съдийско решение през октомври. За щастие на британския боец в тежка категория, световната му титла на WBC не беше заложена в двубоя в Саудитска Арабия.

През 2002 г. на безспорния световен шампион в тежка категория бяха предложени £5 милиона, за да се изправи срещу Леснар. Ленъкс беше може би най-големият боксьор в света по това време, след като победи Майк Тайсън. Люис сериозно обмислял предложението, но го отхвърля, когато открива, че Леснар няма да носи ръкавици в битката.

Това вероятно беше мъдър ход, тъй като Леснар се наслади на добра кариера в UFC. Той дори стана шампион на промоцията в тежка категория. Предложеният двубой между Луис и Леснар наскоро беше припомнен в бюлетина на Wrestling Observer.

Шефът на WWE Винс Макмеън дори е отишъл в Атлетическата комисия на Невада, за да санкционира битката, такава била увереността му в осигуряването на сделка. Вместо да се бие с Брок, Люис победи Виталий Кличко през 2003 г., за да сложи край на блестящата си кариера.

Той претърпя само две загуби от Оливър Маккол и Хасим Рахман по време на престоя си на ринга, но си отмъсти и за двете загуби. Въпреки че Луис и Леснар никога не са се били, кросоувър битките продължават да бъдат огромен източник на пари.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес