Зареждане

Ленъкс Луис: Тежката категория е абсолютно мъртва

Ленъкс Луис: Тежката категория е абсолютно мъртва
Публикувано на: Март 21, 2012 в 20:07 ч

Източник: Sportal.bg

"Тежката категория е абсолютно мъртва, а братята Кличко и техните съперници само се обогатяват", заяви бившият световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Ленъкс Луис в интервю, което ще се появи в четвъртък в германското списание "Щерн". "Най-добрият боксьор в света трябва да участва само в епични битки, а не в цирк", каза Ленъкс Луис и упрекна световните шампиони - украинските братя Виталий и Владимир Кличко, че нямат удар и че "играят мачове с боксьори, които стават само за спаринг-партньори".

"Понякога съдията се намесва и спира мача. Това е скучно", продължи британецът, имайки предвид победата на световния шампион в тежка категория на три федерации Владимир Кличко с французина Жан-Марк Мормек с прекратяване в 4-тия рунд.

Дали на 46 години Ленъкс Лис е готов да се върна на ринга и да върне блясъка на категорията?

"За 100 милиона ще си сваля пижамата и ще се върна в залата", отговори Ленъкс Луис. Ленъкс Луис се отказа от бокса през 2004 година осем месеца след победата си над Виталий Кличко с прекратяване на мача в 6-тия рунд на ринга в Лос Анжелис. Ленъкс Луис има на професионалния ринг 41 победи, 2 загуби и 1 равен мач, а сред победените са и бившите световни шампиони - американците Ивендър Холифийлд и Майк Тайсън.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес