Зареждане

Красимир Инински: Европейското първенство беше страхотно изживяване

Красимир Инински: Европейското първенство беше страхотно изживяване
Публикувано на: Декември 9, 2020 в 00:00 ч
Г-н Красимир Инински е президент на Българската федерация по бокс, който вложи много усилия, за да върне България в златната ера. Освен това той е вицепрезидент на Българския национален олимпийски комитет и организира Европейското първенство по бокс за юноши в София, като продължава работата си за домакинстване на големи събития.

Ръководството на Българската федерация по бокс включва професионалисти, който организират 3-4 големи международни събития годишно от 2013 г. насам.

Г-н Красимир Инински обобщи своя опит с въпросите от Европейската конфедерация по бокс.

Какво означава за вас, че европейско първенство се завърна в София?

Тази година е предизвикателна за всички поради пандемията COVID-19. От самото начало следя ситуацията в България и в чужбина. След края на лятото Българската федерация по бокс беше подготвена да бъде домакин на международно събитие - аз и моят екип събирахме информация за статистика, ограничения и измервания, така че изпратихме нашето предложение до EUBC за подкрепа на бокса на всички нива. Българската федерация по бокс беше готова да бъде домакин и да организира планираното през 2020 г. Европейско първенство по бокс до края на годината, което трябваше да бъде отменено поради пандемията.

Силно вярвам, че европейското боксово семейство ще оцелее в настоящата ситуация и че ще станем още по-силни и по-обединени. За мен първенството в юношеска възраст е от решаващо значение за боксьорите, тъй като те са в началото на кариерата си и се нуждаят от силна подкрепа и ясен път за бъдещото си развитие.

Организацията на това събитие беше важна и за моя екип - всички те вложиха пълния си потенциал и много сърце и душа в работата си. Извършването на европейското първенство по бокс за юноши на EUBC повдигна духа им. Всички бяха повече от щастливи, че можеха да участват в това престижно събитие дори при ограниченията на пандемията.

Какви бяха вашите очаквания преди началото на европейското първенство по бокс за юноши на EUBC?

И двата юношески национални отбора на България, мъжете и жените, се подготвяха няколко седмици в националния център по бокс. Въпреки че младите боксьори бяха лишени от съвместни тренировки през повечето време до 2020 г. като непълнолетни, техните треньори завършиха подходяща програма, която подготвя не само физическо състояние, но и психическо състояние. Знаех, че и двата отбора влагат всичките си усилия в подготовката. Те също спазваха строг протокол и се пазеха през цялото време. Що се отнася до LOC, знам, че екипът е с добър опит и може да се представи на ниво от висок клас. Проследих подготовката и бях много доволен от техния професионализъм.

Какви бяха вашите лични преживявания на европейското първенство по бокс за юноши в София?

По време на цялото събитие бях развълнуван да наблюдавам двубоите и да видя предаността на всички 207 боксьори, участвали в Европейското първенство по бокс за юноши на EUBC. Виждах как се стремят към бокс и медали и наистина се радвах, че успяхме да организираме първенствата. Докато българските боксьори излизаха на ринга, бях развълнуван от резултата и следях внимателно техния напредък, за да можем да обсъдим професионалния им път с треньорите.

Какви бяха силните страни на европейското първенство по бокс за юноши в София? Доволни ли сте от организацията?

Екипът на LOC се представи на наистина високо ниво. Те се подготвяха наистина подходящо за събитието - от процеса на регистрация, настаняване, организиране на пътувания, създаване на мястото, брандиране и медийно отразяване до улесняване на всички дейности по отношение на националните измервания против COVID-19 и протокола EUBC. Успяхме да запазим доброто здраве на всички членове на екипа и длъжностните лица, което е много важна перспектива по време на пандемията. Много съм горд колко добре се представиха, когато българското правителство въведе по-строги ограничения по време на шампионата. Получих добри отзиви от участващите държави, които потвърждават добре свършената им работа.

Как виждате представянето на българските юноши в София? Видяхте ли развитието на вашите боксьори?

Българските боксьори се представиха добре. На тази възраст те непрекъснато се развиват и заедно с треньорите инвестираме и преследваме развитие всеки ден. Всеки от тях има потенциал, който може да бъде подобрен и по-добри постижения могат да бъдат постигнати. Видях, че всички те са оставили сърцето си на боксовия ринг. Има някои ниски точки, но те ще бъдат използвани като основа за по-високи цели и вярвам, че всички те ще продължат пътя си в бокса. Беше страхотно изживяване - да бъдеш отличен за най-добър мъжки боксьор за младежи за златния медал на Кристиян Цветанов (46 кг).

Какво очаквате от 2021 година? Какви са вашите очаквания?

През 2021 г. с нетърпение очаквам Олимпийските игри в Токио. Поради блокирането Европейското олимпийско квалификационно състезание по бокс беше спряно в началото, така че работим за поддържане на високо ниво на елитните боксьори, така че те да могат да се представят най-добре през 2021 г. Въпреки това очаквам Световното първенство по бокс за младежи силен за нас, българският национален отбор има наистина добри шансове да бъде един от най-добрите отбори.

Заедно с моя екип ще продължим да работим по събития за различни възрастови групи в България, както и да популяризираме бокса на национално и международно ниво.

Надяваме се пандемията да бъде овладяна, но мога да потвърдя, че ще сме готови да работим при различни обстоятелства.

Кое ще бъде следващото международно събитие в България?

В края на февруари 2021 г. Българската федерация по бокс ще организира 72-ия международен турнир по бокс "Странджа". Поканата ще бъде разпространена скоро, тъй като в момента работим по детайлите на събитието.

Скоро ще оповестим и датите за годишните турнири като „Мемориалът на Емил Йечев“ за младежи за юноши и юноши и „Балкан“ за жени елит и боксьори за жени.

Какви са стратегическите планове на България за по-дълго бъдеще в бокса?

Българската федерация по бокс ще продължи да работи по развитието на бокса на национално и международно ниво. Търсим по-добри и по-актуални начини да достигнем по-широк кръг, от млади хора, които могат да продължат кариерата си в бокса, до обща публика, която признава силните и силните страни на бокса. Ние интегрирахме и по-модерна визия за нашата федерация с редизайн на нашето лого и комуникационни материали и по-широко и по-визуално съдържание в нашите социални медии.

Ежегодно Българската федерация по бокс участва в различни публични събития в България. Силно вярвам, че заедно с моя отбор и всички боксьори и треньори ще работим за по-светло и успешно бъдеще.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес