Най-големият сайт за бойни спортове

       

Кобрата: Ще изпратя Джонсън с една щайга кисело мляко

Кобрата: Ще изпратя Джонсън с една щайга кисело мляко
Публикувано на: Април 21, 2017 в 07:42 ч
Източник: Gong.bg
Кубрат Пулев е в последните си дни подготовка за мача срещу Кевин Джонсън на 28 април в София. Двубой, в който българинът ще защитава интерконтиненталната титла на WBA. Ден по-късно е срещата между Владимир Кличко и Антъни Джошуа в Лондон, която никак не е безразлична на Кобрата. Ето какво каза Кобрата в своята Фейсбук страница, предадено от Gong.bg:

- Как върви подготовката за мача, във форма ли е Кобрата и готов ли сте за победа?
- Добре, във форма съм. Вече почти три месеца тренирам за този мач и смятам, че съм подготвен за победа.

- Как ще посрещнете съперника? По български, с хляб и сол, или в стил Кобрата: ляв, десен?
- Аз не тая злоба към съперниците. Ще бъда гостоприемен и към Джонсън. В крайна сметка, това е спорт. Не го приемам лично. Не мразя никого. За мен винаги е било много важно да има спортсменство. Сега също ще е така. Добре дошъл е, но на ринга нещата ще придобият друг вид. Ще срещне много силни и тежки български удари.

- Какви са очакванията ви от формата на Кевин Джонсън? Ще може ли той да измъкне титлата от българска земя, както се закани?
- Ще направя всичко възможно титлата да си остане българска. Предполагам, че е добре подготвен и няма да е никак лесно. Опитен е. Възнамерявам обаче Джонсън да си тръгне обратно без интерконтиненталния пояс. И българка за жена няма да му дам. (това е по повод заканите на американеца, че ще си тръгне с титлата на Кубрат и с българка за жена - б.р.). Ще му позволя да вземе за Америка само една щайга хубаво, българско кисело мляко, за да има да почерпи с него роднини и приятели.

- Всички в България се надяват на победа и на нов мач с Кличко. Ще се стигне ли до реванш, или ще трябва да излезете срещу Джошуа? Имате ли прогноза за мача между тях?
- И аз ще се радвам да победи Кличко. Имам да си връщам. Прогноза е трудно да се направи. И двамата са много добри боксьори, но и двамата не са непобедими, както знаем. Това е сблъсък на опита срещу младостта и силата. Все пак мисля, че Джошуа ще спечели.

- Има ли удобни съперници в бокса, или само желани? Кой е желаният следващ съперник за вас?
- Има и удобни, и желани. Примерно, Кевин Джонсън е супер неудобен противник. Корав и много крив боксьор. Ако аз мога да си пожелая съперник, то определено ще кажа - Кличко. Срещу него направих грешки, които не смятам да допускам отново. Искам да покажа, че съм по-добрият боксьор.

- Къде е личният живот на боксьора Пулев, на първо, или на второ място след бокса?
- Личният живот е много важен, но боксът като ангажимент, е на първо място. В крайна сметка, той осмисля цялата ми кариера и всичкият положен от мен през годините труд. Когато се подготвям, личният живот остава на заден план. Така трябва да бъде, за да се постигат високи цели. В името на победата.

- Разкажете ни за специалните си ритуали преди мач?
- Ритуали, нямам. Преди мач съм с екипа от хора, с които работя, един двама приятели и брат ми. Анализираме противника. Подготвям се психически и игрово, и излизам на ринга.

- Ако си представите, че сте хан на българите, какъв би бил заветът ви към тях?
- Много хубав въпрос. Бих им заръчал да вярват в себе си, да имат самочувствие и като българи, да обичат България. Да гледат на нея не просто като място за живеене, а като на тяхна родина, тяхната земя. Да пазят България и да се борят здраво за нея!
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Новини

Кобрата подгрява мач на Джошуа с бой срещу Уайлдър?

Кобрата подгрява мач на Джошуа с бой срещу Уайлдър?
Кубрат Пулев може изненадващо да стане следващият съперник на Дионтей Уайлдър.
Новини » март 16, 2018 (19)
цялата новина

Признаха Кубрат Пулев за част от Новата златна ера на бокса

Признаха Кубрат Пулев за част от Новата златна ера на бокса
Българинът при професионалистите Кубрат Пулев беше обявен за част от Новата златна ера на бокса.
Новини » март 15, 2018 (38)
цялата новина
Мнения в Facebook