Най-големият сайт за бойни спортове

       

Кобрата: Ще изпратя Джонсън с една щайга кисело мляко

Кобрата: Ще изпратя Джонсън с една щайга кисело мляко
Публикувано на: Април 21, 2017 в 07:42 ч
Източник: Gong.bg
Кубрат Пулев е в последните си дни подготовка за мача срещу Кевин Джонсън на 28 април в София. Двубой, в който българинът ще защитава интерконтиненталната титла на WBA. Ден по-късно е срещата между Владимир Кличко и Антъни Джошуа в Лондон, която никак не е безразлична на Кобрата. Ето какво каза Кобрата в своята Фейсбук страница, предадено от Gong.bg:

- Как върви подготовката за мача, във форма ли е Кобрата и готов ли сте за победа?
- Добре, във форма съм. Вече почти три месеца тренирам за този мач и смятам, че съм подготвен за победа.

- Как ще посрещнете съперника? По български, с хляб и сол, или в стил Кобрата: ляв, десен?
- Аз не тая злоба към съперниците. Ще бъда гостоприемен и към Джонсън. В крайна сметка, това е спорт. Не го приемам лично. Не мразя никого. За мен винаги е било много важно да има спортсменство. Сега също ще е така. Добре дошъл е, но на ринга нещата ще придобият друг вид. Ще срещне много силни и тежки български удари.

- Какви са очакванията ви от формата на Кевин Джонсън? Ще може ли той да измъкне титлата от българска земя, както се закани?
- Ще направя всичко възможно титлата да си остане българска. Предполагам, че е добре подготвен и няма да е никак лесно. Опитен е. Възнамерявам обаче Джонсън да си тръгне обратно без интерконтиненталния пояс. И българка за жена няма да му дам. (това е по повод заканите на американеца, че ще си тръгне с титлата на Кубрат и с българка за жена - б.р.). Ще му позволя да вземе за Америка само една щайга хубаво, българско кисело мляко, за да има да почерпи с него роднини и приятели.

- Всички в България се надяват на победа и на нов мач с Кличко. Ще се стигне ли до реванш, или ще трябва да излезете срещу Джошуа? Имате ли прогноза за мача между тях?
- И аз ще се радвам да победи Кличко. Имам да си връщам. Прогноза е трудно да се направи. И двамата са много добри боксьори, но и двамата не са непобедими, както знаем. Това е сблъсък на опита срещу младостта и силата. Все пак мисля, че Джошуа ще спечели.

- Има ли удобни съперници в бокса, или само желани? Кой е желаният следващ съперник за вас?
- Има и удобни, и желани. Примерно, Кевин Джонсън е супер неудобен противник. Корав и много крив боксьор. Ако аз мога да си пожелая съперник, то определено ще кажа - Кличко. Срещу него направих грешки, които не смятам да допускам отново. Искам да покажа, че съм по-добрият боксьор.

- Къде е личният живот на боксьора Пулев, на първо, или на второ място след бокса?
- Личният живот е много важен, но боксът като ангажимент, е на първо място. В крайна сметка, той осмисля цялата ми кариера и всичкият положен от мен през годините труд. Когато се подготвям, личният живот остава на заден план. Така трябва да бъде, за да се постигат високи цели. В името на победата.

- Разкажете ни за специалните си ритуали преди мач?
- Ритуали, нямам. Преди мач съм с екипа от хора, с които работя, един двама приятели и брат ми. Анализираме противника. Подготвям се психически и игрово, и излизам на ринга.

- Ако си представите, че сте хан на българите, какъв би бил заветът ви към тях?
- Много хубав въпрос. Бих им заръчал да вярват в себе си, да имат самочувствие и като българи, да обичат България. Да гледат на нея не просто като място за живеене, а като на тяхна родина, тяхната земя. Да пазят България и да се борят здраво за нея!
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Новини

Отложиха търга за мача на Кобрата с Уайт

Отложиха търга за мача на Кобрата с Уайт
Търгът за организиране на мача между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт отново беше отложен.
Новини » май 19, 2018 (0)
цялата новина

Кубрат Пулев: Това, че съм българин, не значи, че съм шматка

Кубрат Пулев: Това, че съм българин, не значи, че съм шматка
Професионалният боксор Кубрат Пулев се срещна с деца от Специално училище за ученици с увреден слух.
Новини » май 15, 2018 (11)
цялата новина
Мнения в Facebook