Зареждане

Кобрата: Ако не бия Милър трябва да си направя харакири

Кобрата: Ако не бия Милър трябва да си направя харакири
Публикувано на: Юли 2, 2018 в 08:03 ч
Източник: novsport.com
Българската боксова звезда в тежка категория Кубрат Пулев очаква в най-скоро време двубоят му срещу американеца Джарел Милър да бъде уреден съвсем официално, съобщава novsport.com.
 
Промоутърският екип зад Кобрата обяви 1 септември като дата на срещата, която трябва да излъчи официалния претендент на Международната боксова федерация (IBF). 29-годишният Милър има срок до 9 юли да парафира изпратения му контракт.
 
„Ние сме обявили дата, така че те трябва да подпишат и да се състои мача. Аз се подготвям, още няколко дни съм тук. После заминавам за Германия да тренирам там”, каза Кобрата в предаването „Събуди се” на Нова.
 
37-годишният Пулев призна, че съперникът е изключително коварен и счита, че шансовете за победа са равни.
 
„Какво знам за Джарел Милър ли? Добър боксьор, мощен, здрав физически…. Смятам, че ще стане много интересен мач.”
 
Джарел Милър е сериозно име в тежка категория. Той има 22 мача зад гърба си, като в тях няма загуба, а само едно равенство. От всичките му 21 победи, цели 18 са с нокаут. Преди да се занимава с професионален бокс е бил кикбоксьор, като в това поприще има 23 мача, два от които са загубени.
 
„Милър е доста мощен като килограми, той е около 130 килограма, но това не е сумо. Аз съм много по-техничен, по-бърз. Доста повече опит имам. При една добра подготовка трябва да победя. За мен е задължително да победя заради всички българи. Ако не успея, трябва да си направя – както казват „дръпнатите” – харакири.”
 
Ако Милър подпише предложения му контракт, двубоят срещу него би бил трети за Кубрат Пулев в София. При първия от тях залата се пръскаше по шевовете, но при втория посещаемостта не бе така висока.
 
„Не ме притеснява това. Този противник е много сериозен. Шансовете ми за победа са 50/50. Затова смятам, че ще има интерес. Ако дойде противник, за когото е сигурно, че ще го победя, то боят няма да бъде интригуващ. Важно е да има драми, не сапунени сериали.”
 
„Високите цени за билетите? Важен е крайният резултат, важно е да се върви нагоре. Все пак това е претендентски мач за световната титла.”
 
Залогът в срещата е много голям, защото победителят придобива статут на официален претендент на IBF за световната титла, която в момента се притежава от Антъни Джошуа. Кобрата бе на крачка от двубой срещу британеца миналата година, когато също бе официален претендент, но мускулна травма осуети зрелището.
 
„Аз още тогава казах, че не съм се отказал от мач с Джошуа. Смятам, че този мач ще се състои. Въпрос на време е. На 100 процента тази травма не може да отшуми. Тя е отшумяла, но такава травма си оставя следите. Възстановяването? Ходих при един лекар в Испания, за да ускорим процеса. Съветвах се с мои приятели хирурзи тук. След като се върнах от Испания, всичко беше изчезнало, хематомът се беше абсорбирал. И аз не знам какво правеха… Бяха ме наболи целия. Беше болезнено. Изтегляха съсиреците, появили се заради скъсването на мускула. Смятам, че си заслужаваше.”
 
Подготовката на Кубрат отново се води от бележития немски специалист Ули Вегнер. Опитният треньор бе обявил своето оттегляне, но заради потенциала на Кубрат реши да направи изключение.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес