Зареждане

Klitschko: Срещу Joshua ще бъда претендент. Това е опитът срещу младостта!

Klitschko: Срещу Joshua ще бъда претендент. Това е опитът срещу младостта!
Публикувано на: Декември 12, 2016 в 12:00 ч
 
Бившият световен шампион в тежка категория Wladimir Klitschko ще се изправи срещу шампиона на IBF Anthony Joshua на 29 април на ст. “Уембли” в Лондон. Освен за пояса на IBF, двубоят ще бъде и за вакантните титли на IBO и WBA.


За украинеца това ще бъде шанс отново да стане световен . Тошампион, след като той изненадващо загуби поясите си срещу Tyson Fury. И за първи път от много време насам, ще му се наложи да бъде в ролята на претендент.

“Това ще бъде мачът на годината. Очаквам го, както и всички фенове на бокса”, заяви Wladimir, продължавайки: “Това е първи път от десетилетие насам, в който ще бъде просто претендент. Ще се бия срещу шампион, който е определян за най-добрия от младата генерация. Имаме опит срещу младост. Това прави този мач уникален. Ще бъда готов за предизвикателството!”

Самият Joshua също говори за предстоящия си спектакъл срещу Klitschko.

“Това ще бъда една от големите нощи в моята кариера. И най-високата точка от моя път към върха. От три години съм професионалист, като през това време натрупах опит. За мен е перфектното време да направя нова стъпка и да заложа пояса си срещу една от легендите в спорта. Няма съмнение, че ни очаква титанична битка, като много е заложено. Както всеки друг мач, ще вляза, подготвен за победа. Легендата срещу шампиона - време е да пишем история!”


Промоутърът на Joshua Eddie Hearn също сподели радост от позитивната развръзка.

“Това е най-големият мач в тежка категория за това десетилетие. Този мач принадлежи към заветите и на двамата боксьори. Имаме младият лъв срещу легендата на спорта. Много хора смятаха, че Joshua няма да предприеме това предизвикателство и че е твърде рано за него. Той обаче иска да дава страхотни мачове на феновете. Нали това искате да видите? Всичко е поставено на карта в този двубой. Не само титлите, но и надеждите, мечтите и дори кариерите им”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес