Зареждане

Klitschko срещу Joshua през пролетта или лятото на 2017?

Klitschko срещу Joshua през пролетта или лятото на 2017?
Публикувано на: Септември 26, 2016 в 09:49 ч
 
След като Tyson Fury се оттегли за втори път от двубоя си с Wladimir Klitschko в тежка категория, други възможности се откриха за вълнуващи двубои в дивизията.


Една от тях е Wladimir Klitschko да се изправи срещу друг от световните шампиони в категорията, а именно - Anthony Joshua. 

Още в събота сутрин, когато стана ясно, че Fury отново няма да може да излезе на ринга, промоутърът на Joshua Eddie Hearn влезе в контакт с мениджъра на украинеца Bernd Boente, започвайки дискусии за евентуален двубой.

“На тях им харесва идеята за мач с Joshua. Ние също искаме мач с Klitschko”, цитиран бе Eddie Hearn.

На 26 ноември британецът ще има нова защита на титлата си, като на този етап той все още няма опонент. Едва ли обаче двубоят с Wladimir Klitschko ще може да се случи толкова скоро.

“Не смятам, че те биха искали да бъдат доброволни претенденти за титлата на IBF. Това ги поставя в по-слаба позиция при преговорите”, обясни Hearn, продължавайки: “Вярвам, че титлите на Tyson Fury ще му бъдат отнети. Сега всички останали в категорията ще станат като пирани, докато Tyson Fury ще води правна битка, за да запази поясите. Това ще отнеме време. Ще бъде лесно да уредим сделка с Bernd Boente, но трябва да имаме предвид и всичката политика около нас. Имам усещането, че подобен мач може да стане факт през пролетта или лятото на 2016 година, докато ние се изправим срещу Joseph Parker на 26 ноември. Разговарях с Joshua и той е готов да го направи.”

“Все още е твърде рано, но мисля, че Anthony ще спечели срещу Klitschko. Той изглеждаше ужасно в последния си мач. Не знаем дали това бе защото Tyson Fury се представи брилянтно или защото той е вече свършен? Мисля, че и двете са правилни. Мисля, че Klitschko е свършен. Но той все още е много добър боксьор. Не става дума толкова за мощта и силата, колкото за опита. Единствено това ме тревожи в случая.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес