Зареждане

Klitschko потвърди, че ще се бие за титла, но не и срещу кого

Klitschko потвърди, че ще се бие за титла, но не и срещу кого
Публикувано на: Октомври 24, 2016 в 09:11 ч
 
Wladimir Klitschko официално потвърди, че в края на годината ще се бие за световна титла, но отказа да назове срещу кого ще се случи това.


Лагерът на украинеца преговаряше със световния шампион на IBF Anthony Joshua за двубой на 10 декември, но двубоят пропадна, след като стана ясно, че няма как и овакантената титла във версия WBA да бъде заложена.

Klitschko не крие аспирациите си именно към този пояс, но право да се бие за него има и австралиецът Lucas Browne. Поради това се говори, че именно Browne ще бъде опонентът на Wladimir за световната титла на WBA.

Смята се, че двата лагера вече договарят финансовата страна на евентуален сблъсък, като все още се изчаква и финалното решение на WBA по казуса. Нещо, което категорично ще определи, дали и сблъсък срещу Anthony Joshua би могъл да бъде възможен.

Шансове да се изправи срещу Klitschko има и гигантът Alexander Ustinov, който в кариерата си има претърпяна загуба от Кубрат Пулев.

“Това вече ми се е случвало преди, когато загубих титлата си и се превърнах в претендент, който се опитва да си върне един от поясите. Не съм подготвен да кажа, какво точно предстои да се случи, защото договорът не е подписан. Надявам се обаче, че в края на годината ще се бия за титла и отново ще стана световен шампион", заяви украинецът.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес