Зареждане

Кличко за Усик-Фюри: Грубата сила не побеждава таланта

Кличко за Усик-Фюри: Грубата сила не побеждава таланта
Публикувано на: Май 20, 2024 в 02:00 ч
Легендарният Владимир Кличко вярваше, че неговият сънародник ще се справи с Тайсън Фюри. Оказа се, че Кличко беше прав, защото Алексаднър Усик успя да победи Фюри с решение в Саудитска Арабия. Така Усик спечели безспорната титла в тежка категория и записа името си със златни букви в бокса.

Какво обаче успя да донесе победата на Усик ? Много хора вярваха, че Тайсън ще спечели, защото има всички предимства пред украинеца. Кличко обаче изтъкна едно нещо, което Фюри няма, а Усик притежава. Владимир смята, че Усик е по-талантлив, а таланта побеждава грубата физическа сила:

„Самият аз се бих с Тайсън, така че знам много добре какъв опасен и коварен боксьор може да бъде той. Височината, теглото и размахът на ръцете работят в негова полза, но ще ви кажа нещо друго. Едва ли има боксьор в света, който да е толкова технически надарен, колкото Александър Усик. И точно тази техника решава мачовете. Очевидно ръстът и теглото имат значение в бокса, но вярвам, че техниката е най-важният аспект. 

Вижте Антъни Джошуа. Харесва ми момчето, но два пъти подред не можа да намери рецепта за Усик. Той със сигурност имаше надмощие по отношение на силата, беше по-голям и по-тежък, но технически Усик го надмина. Грубата сила едва ли побеждава таланта.“, каза Кличко.

Прав ли е Кличко ?
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес