Зареждане

Кличко прогнозира загуба на Пулев

Кличко прогнозира загуба на Пулев
Публикувано на: Август 2, 2013 в 09:09 ч
Източник: Sportal.bg
Кубрат Пулев ще бъде победен от Тони Томпсън (САЩ) в боя им на 24 август за определяне на претендента за световната титла по бокс в кат. "свръхтежка" (версия Международна боксова федерация, IBF). Това прогнозира шампионът Владимир Кличко (Украйна) в интервю за радио ATG.
 
"Познавам Томпсън много добре (б.р. - Кличко два пъти го е побеждавал). Тони е подценяван в последните години. Сигурен съм, че може да победи всеки от Топ 10. Нямам търпение да гледам боя му с Пулев. Мисля, че ще го победи", каза Кличко, който е шампион също във версии WBO и IBO и супершампион на WBA.

Той обаче тепърва има бой на 5 октомври в Москва с Александър Поветкин (Русия) за обединение на титлата на Световната боксова асоциация (WBA). Там Поветкин се води редовен шампион, а Кличко - супершампион. Така че има вероятност победителят от срещата Пулев - Томпсън да се бие и с Поветкин.
 
"Нямам търпение за Поветкин. Има много боксьори, но той е най-вълнуващият. Мисля, че феновете ще са развълнувани. И двамата сме олимпийски шампиони (б.р. Кличко от Атланта'96, Поветкин от Атина'04)", заяви украинецът.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес