Зареждане

Кличко: Дженингс е като Роки Балбоа

Кличко: Дженингс е като Роки Балбоа
Публикувано на: Февруари 6, 2015 в 12:18 ч
Източник: Sportal.bg
Украинският боксьор Владимир Кличко сравни своя следващ противник - американеца Брайънт Дженингс, с Роки Балбоа - главния герой в едноименния филм с участието на Силвестър Сталоун, съобщава Sportal.bg.
 
"Дженингс е като Роки Балбоа. Той е от Филаделфия, започнал е късно боксовата си кариера. Виждам неговото желание и воля да спечели. Това ме кара да смятам, че двубоят ще бъде интересен. За него това е шансът на живота", заяви Владимир Кличко, цитиран от Reuters.

Украинецът сподели още, че в следващия си бой би искал да се срещне със световния шампион на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уалдър.

Мачът между претендента Брайънт Дженингс и Владимир Кличко ще се състои на 25 април в Ню Йорк. Американецът е провел 19 двубоя като професионалист, в които няма нито една загуба. 10 от мачовете му са завършили с нокаут.

Междувременно янкито даде прогноза, че победителят в предстоящия бой ще бъде определен предсрочно. "24 април ще влезе в историята на световния бокс. Аз ще направя този ден. Искате да знаете как ще завърши срещата против Кличко? Ще завърши с нокаут. Или аз ще го нокаутирам, или той мен. Един от нас двамата трябва да загуби, но не мисля, че това ще съм аз", заяви Дженингс, цитиран от Fightnews.com.

На същото мнение е и неговият промоутър Гари Шоу. "Медисън Скуеър Гардън" е меката на бокса, а рингът е като Залата на славата на световния бокс в супертежка категория. Преди 25 години, на 11 февруари 1990-а, Бъстър Дъглас нокаутира Майк Тайсън. Уверен съм, че 25 април ще се превърне в знаменателна дата за американския бокс в тази категория. Но този път всичко ще се случи тук, в "Медисън Скуеър Гардън", а не отвъд Океана. Вярвам, че на 25 април Брайънт Дженингс ще стане световен шампион и ще обедини поясите", заяви Гари Шоу.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес