Зареждане

Канело Алварес пречупи Джермел Чарло

Канело Алварес пречупи Джермел Чарло
Публикувано на: Октомври 1, 2023 в 08:54 ч
Сцената беше наелектриьирана в T-Mobile Arena в Лас Вегас, Невада. Канело Алварес и Джермел Чарло се изправиха в двубой шампион срещу шампион , който завърши с единодушно решение в полза на Канело (119-108, 118-109, 118-109). Той защити безспорната си титла в суперсредна категория, като победи безспорния шампион в суперполусредна категория.

При обявяването на бойците публиката избухна, когато обявиха Канело - любимец на феновете в чужда страна. Мексиканецът показа защо е така по доминиращ начин.

Канело Алварес и неговата издръжливост

Голяма част от разговорите, предшестващи този двубой, бяха посветени на Канело Алварес и неговата кондиция. Срещу Дмитрий Бивол, Генадий Головкин и Джон Райдър Канело изпитваше трудности в края на двубоя. Тези въпроси бяха отхвърлени, тъй като той поддържаше натиска върху Джермел Чарло през цялата вечер.

Канело постоянно обработваше тялото на Чарло с тази леви крошета. Докато систематично разбиваше противника си, натискът напред на Алварес свърши работа и Чарло не можа да задържи Алварес далеч от себе си. Канело Алварес продължи да отрязва ринга, като не оставяше на Чарло много място да тръгне напред.

В средата на седмия рунд Канело застигна Джермел Чарло с десен прав и ъперкът, в резултат на което Чарло бе повален едва за втори път в кариерата си. Успял да преодолее удара, Джермел Чарло оцеля в рунда и стигна до решението.


Решението на Канело беше доминиращо. Макар че може и да не си е осигурил обратно първото място в класацията за килограми, той със сигурност заглуши някои хейтъри, че е на път да си отиде, и все още е един от най-добрите в блед двубоя"Viva Mexicao, cabrones!" - извика Канело в речта си след двубоя, след като беше обявен за победител чрез единодушно решение.

"Аз съм силен боец през цялото време. Аз съм силен човек. Това е Канело", заяви Алварес в интервюто си след боя. "Работихме върху тялото в залата. Работихме върху това в продължение на три месеца. Обичам бокса толкова много. Боксът е моят живот." - продължи Канело.

За това какво следва, Канело каза, че можем да очакваме да се качи отново на ринга в Cinco de Mayo и съперникът няма значение, макар че не се ангажира, когато дикторът настоя за двубой с Дейвид Бенавидец.

При интервюто си Джермел Чарло обяви намерението си да се върне в свяота кате , че е готов за всеки. В началото на двубоя Тим Цзю беше повишен в световен шампион на WBO, като отне безспорния статут на Чарло. Но Чарло също така повдигна въпроса за Терънс Крауфорд като възможен следващ съперник. Безспорният шампион в две теглови категории спомена, че би могъл да преследва трета безспорна титла.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес