Зареждане

Ивайло Гоцев осигурява милиони на Кубрат Пулев в профибокса

Ивайло Гоцев осигурява милиони на Кубрат Пулев в профибокса
Публикувано на: Август 21, 2009 в 15:58 ч

Един от най-добрите боксови мениджъри на планетата - Ивайло Гоцев, планира да осигури милиони долари за европейския шампион в супертежка категория Кубрат Пулев. Схемата ще се осъществи безпроблемно, ако Кобрата продължи с успехите си в професионалния бокс.


"Той би могъл да се превърне в страхотна атракция за всички американци, които недолюбват настоящите шампиони - братята Кличко и руснака Николай Валуев - сподели Гоцев. - Предоставям му шанс да се бие в най-големите казина в Лас Вегас и Атлантик Сити."

Мениджърът ще отложи част от своите ангажименти, за да присъства на световното първенство за аматьори в Милано, което ще се проведе през септември. Той ще търси нови таланти, които да изведе до върховете. По същия начин пловдивчанинът, който от дълги години живее в Лос Анджелис, селектира световните шампиони за професионалисти в тежка категория Самюел Питър (Ниг) и Сергей Ляхович (Блр). Под неговото крило своята профи кариера разви и олимпийският шампион от Атланта'96 Василий Жиров (Каз), който бе обявен за най-техничен боксьор на Игрите преди 13 години. Казахстанецът стана световен шампион за професионалисти в полутежка категория.

"Успях да изведа до върха боксьори от Нигерия, Беларус и Казахстан, но винаги съм искал тази възможност да има и някой мой сънародник - добавя Гоцев. - Кубрат Пулев има потенциал да достигне до върха. Всичко опира до неговите амбиции и преценката му дали иска да осигури живота си с успехите в професионалния бокс. Самюел Питър, например, дойде от джунглите, но спечели 12 милиона долара. Същото важи за Ляхович и Жиров. Като потенциал Пулев не им отстъпва с нищо."

Последният супер талант, който беше открит от Ивайло Гоцев, е украинецът Исмаил Силах. Той стартира професионалната си кариера през миналата година и има 9 победи (8 с нокаут). Специалистите в САЩ вече сравняват бившата звезда при аматьорите с величия като Рой Джоунс и Флойд Мейуедър.

"Исмаил е невероятно атрактивен и без да бъдеш експерт можеш да усетиш неговата магия на ринга - гордее се със своя клиент Гоцев. - Със сигурност ще стане световен шампион. Сега се боксира в лека-тежка категория, но е достатъчно висок, така че има бъдеще и при най-тежките."

ивайло гоцев бокс състезание

 

Източник: Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес