Зареждане

Hearn: Сделката за Canelo-Golovkin ще измести срещата на Joshua и Wilder

Hearn: Сделката за Canelo-Golovkin ще измести срещата на Joshua и Wilder
Публикувано на: Юни 18, 2018 в 10:12 ч

Eddie Hearn, промоутърът на IBF, IBO, WBA, WBO шампиона в тежка категория Anthony Joshua (21-0, 20KO), обясни, че срещата на боеца му с WBC шампиона Deontay Wilder (40-0, 39KO) ще бъде преместена за по-късна дата заради договорките за двубой между Gennady Golovkin и Canelo Alvarez.

Преди няколко дена Golovkin и Canelo постигнаха споразумение да се изправят за двубой на 15-ти септември.

Офертата на Hearn към Wilder беше за битка през септември, но изглежда това вече няма как да се случи.

Hearn разкрива, че от отбора на Wilder са се забавили прекалено много преди да се съгласят да се бият в Обединеното кралство.

Ако срещата с Wilder се състои, навярно ще бъде проведена през октомври или ноември - ако не и чак през февруари. Всичко зависи от свободните дати при телевизиите и на самите зали, където би могло да се проведе събитието.

"Отправихме предложение към отбора на Wilder преди 4 седмици. Едва преди седмица приеха условията и искаме вече да видим договор. Имахме намерение да направим срещата през септември първоначално."

"Очевидно Canelo и Golovkin обаче ще се бият през септември, а и остават само 10-11 седмици до 15-ти. Септември отпада като вариант, тъй като се забавиха с отговора. Няма да се разберем с телевизиите, а и нямаме достатъчно време за подготовка."

"Сега обмисляме октомври-ноември. Josh иска да се бие на Wembley, а и ние сме съгласни. Няма как това да се случи обаче, ако не го направим през септември. Сега сме хвърлили око на Cardiff. Ще преразгледаме свободните дати."

Hearn все пак предупреждава, че ако Wilder се забави с подписването на договора, Joshua ще продължи нататък и ще се изправи срещу задължителния WBA претендент - Alexander Povetkin, и чак след това ще се изправи срещу Wilder, навярно в началото на следващата година.

"Срещата с Wilder ще се случи на 100%. Най-много да трябва да почакаме 7-8 месеца. Надяваме се обаче да са само 3-4. Почти съм сигурен, че ще подпишат."

"Времето ни притиска и се надявам да успеем в срок, защото ако се бавят, ще скочим направо на Povetkin през септември. Можем да подпишем с Wilder за декември или февруари, не е проблем. Няма да чакам обаче да стане юли или август и още да нямам готова среща."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес