Зареждане

Хайме Мунгуя отбеляза драматичен нокаут над Ерик Базинян

Хайме Мунгуя отбеляза драматичен нокаут над Ерик Базинян
Публикувано на: Септември 21, 2024 в 09:51 ч
Хайме Мунгуия и преди е преминавал през трудни двубои, изпотявал се е при отчитане на резултатите и се е притеснявал в центъра на ринга, чакайки да види дали съдията ще вдигне ръка.

Когато петъчният двубой в суперсредна категория с канадския боксьор Ерик Базинян започна да придобива формата на други такива, Мунгуия обърна сценария, като се нахвърли с юмруци върху противника си.

Благодарение на този продължителен поток от удари, които накараха Базинян да се претърколи от едната страна на ринга до другата, Мунгуя премахна всякакво напрежение от миналото и започна нов етап от кариерата си, като нокаутира Базинян 2 минути и 36 секунди в 10-ия рунд.

"Това беше битка, в която трябваше да се вкопча, за да спечеля. Трябваше да бъда умен и да го пречупя", каза Мунгуя. "В 10-ия рунд излязох с всичко."


Завръщайки се след поражение в екшън двубоя през уикенда на Синко де Майо срещу Саул "Канело" Алварес, 27-годишният Мунгуя (44-1, 35 нокаута) направи силен ход към това да стане свободен агент, след като се би в този двубой под знамето на Top Rank след продължителна работа от времето, когато беше носител на титлата в средна категория, до неуспеха на Канело.

Президентът на Top Rank Тод ДюБоф, чиято компания проявява интерес и планира да задържи Мунгуя, заяви, че е впечатлен както от ентусиазма на над 6000 фенове в Desert Diamond Arena, така и от начина, по който Мунгуя отговори на предизвикателството на Базинян (32-1-1).

"Мисля, че имаше няколко рунда, в които той се би блестящо, и няколко рунда, в които позволи на Базинян да диктува темпото", каза дюБоф. "И всичко това е част от тази следваща глава за него. Това е завръщане. Подобно на прилива и отлива на битката... когато реши: "Ще го натисна," той го стори. Доказа, че е човек, който може да завършва, и винаги е фотогеничен."

Мунгуия нанасяше по-тежки удари на Базинян през трите рунда, като в третия започна да се подува лявото око на канадеца и да натиска действието, докато Базинян търсеше възможности за контраатака.

Мунгуия изглеждаше готов да приеме тези удари като дребни неудобства пред по-разрушителните тежки удари, които се стремеше да нанесе. Непрекъснатите му стъпки напред в търсене на тези поражения донесоха същото забавление, което той създаде при загубата от Алварес.

Но когато контраударите на Базинян създадоха на Мунгия някои проблеми в четвъртия и петия рунд, двубоят сякаш се обърна.

"Чувствах се много комфортно и се чувствах добре - той беше разочарован", каза Базинян. "Той не се чувстваше комфортно с моите контраудари."

Мунгуя се насочи към работа в тялото в шестия рунд, а след това разтърси Базинян обратно в ъгъла на Мунгуя с продължителна комбинация, в която имаше силни десни ръце.

Но Базинян отвърна на болката, като удари ръкавиците си и подоря Мунгуя с десен прав в лицето.

Новият треньор на Мунгуя Ерик Моралес призна, че е бил повлиян от собствените си бойни дни - "съдиите ме харесват" - като е инструктирал Мунгуя да се успокои в деветия рунд и да излезе на тепиха в десетия.

Стратегията беше превъзходна, показвайки, че Мунгуя е ударна сила, способна да унищожи този претендент в топ 5 и да придвижи кариерата му напред, тъй като го очакват претенденти от най-висок ранг като Кристиан Мбили от Top Rank, заедно с Диего Пачеко и неотдавнашните противници на Алварес - Кейлъб Плант и Едгар Берланга.

"Това беше страхотен опит... тези претенденти също са способни да водят страхотни войни", каза Мунгуя.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес