Зареждане

Хърн подготвя Гарсия за Бенн - в Обединеното кралство или САЩ

Хърн подготвя Гарсия за Бенн - в Обединеното кралство или САЩ
Публикувано на: Март 1, 2024 в 13:27 ч
Не би трябвало да мине много време, преди да стане ясно кога Конър Бенн ще се завърне на ринга, с кого ще се бие и - може би най-интригуващото - къде ще се проведе този двубой.

През лятото на 2023 г. Британският боксов контролен съвет (BBBC) и Антидопинговият център на Обединеното кралство започнаха обжалване на решението на Националната антидопингова комисия, с което беше отменено отстраняването на Бенн от състезателна дейност.

Решението по това обжалване се очаква скоро и промоутърът на Бенн, Еди Хърн, подготвя следващия си ход.

"Просто чакаме обжалването и това ще определи къде ще се бие следващия път", каза Хърн. "Трудно е да се посочи съперник, преди той да знае къде ще се бие."

Дани Гарсия (37-3, 21 нокаута) изглежда най-вероятният.

35-годишният световен шампион в две категории е отчайващо неактивен. Той се е боксирал само веднъж, след като през 2020 г. загуби с широко единодушно решение от тогавашния обединен шампион в полусредна категория Ерол Спенс, а кариерата му достигна своя връх преди около десет години, когато се радваше на успешно управление като обединен шампион в суперлека категория.

През последните няколко седмици Бенн (23-0, 14 КО) беше свързван с множество елитни бойци, но Гарсия изглежда ще предостави на лондончанина възможността да запише престижна победа.

Когато това се случи, завръщането на Бенн във Великобритания ще бъде голямо събитие, независимо от съперника, но дори и в случай, че той не се бие в Обединеното кралство, Хърн признава, че Гарсия има достатъчно добра репутация, за да гарантира, че двубой с Бенн ще бъде значителна атракция от двете страни на Атлантическия океан.

"Той има профил в Америка и има профил в Англия", каза Хърн. "Той пълни зала O2; той се справя добре в Америка. Ще видим къде ще го направим."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес