Зареждане

Хърн: Джошуа-Уайлдър отпада за момента, според мен това е ненужен мач

Хърн: Джошуа-Уайлдър отпада за момента, според мен това е ненужен мач
Публикувано на: Януари 2, 2024 в 16:00 ч
Еди Хърн, промоутърът на бившия двукратен шампион в тежка категория Антъни Джошуа, не смята, че битка с Дионтей Уайлдър би била конкурентен мач.

Идвамата боксьори участваха миналия месец в Саудитска Арабия, като част от голямото събитие "Ден на разплатата" в Рияд.

Впо-голямата си част събитието беше организирано като старт за мартенския сблъсък между Джошуа и Уайлдър.

Този двубой обаче се провали, когато Уайлдър беше победен в дванадесет рунда от Джоузеф Паркър в съпътстващата среща. Джошуа, който се появи в главното събитие, преби и спря Ото Валин.

38-годишният Уайлдър се връщаше след 14-месечна пауза. Като добавим и това, че опасният боксьор се беше качвал на ринга само веднъж от 2021 г. насам. 

По време на състезанието той доста отстъпваше назад и не пускаше много удари. А когато Уайлдър се опитваше да нанесе някои от характерните си удари, моментът му не беше подходящ.

След неочаквания резултат миналия месец Хърн смята, че дългоочакваният сблъсък с Уайлдър вече е мъртъв.

"Засега битката е мъртва. Хората, които искаха да организират битката, вече не я възприемат като битката, която беше. Цифрите вече не са същите, защото Уайлдър в момента е с разбита ръка. Според мен това е ненужен мач", заяви Хърн пред IFL TV.

Джошуа все още е на път да се завърне на мартенска дата в Саудитска Арабия.

Настоящият фаворит за среща с него е непобеденият претендент Филип Хгрович. Според Хърн се спрягат още две имена - с опасния китайски олимпиец Жилей Джан в микса. А ветеранът от ММА Франсис Нгану, който едва не победи Тайсън Фюри през октомври миналата година, също се разглежда сериозно.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес