Зареждане

Гвоздик: Реваншът с Олександър Усик ще бъде по-лош за Тайсън Фюри

Гвоздик: Реваншът с Олександър Усик ще бъде по-лош за Тайсън Фюри
Публикувано на: Юни 15, 2024 в 19:20 ч
Олександър Гвоздик беше част от прочутия украински отбор на Олимпийските игри през 2012 г., в който участваха седем бойци, петима от които спечелиха медали.

Гвоздик се окичи с бронз, докато съотборниците му Василий Ломаченко и Олександър Усик спечелиха злато, Денис Беринчик - сребро, а Тарас Шелестюк - злато.

Украинският бокс преживява един от най-големите си периоди през последния месец, в който Ломаченко и Беринчик спечелиха съответните си титли в лека категория, а Усик победи Тайсън Фюри с разделено решение и стана безспорен световен шампион в тежка категория.

Бившият световен и линеен шампион на WBC в полутежка категория Гвоздик се стреми да пренесе невероятната инерция, създадена от неговите сънародници, в битката си срещу Дейвид Бенавидес в събота.

"Това е супер яко и мотивиращо, и ми дава допълнителна сила", каза Гвоздик.

Гвоздик (20-1, 16 нокаута) ще се бие като аутсайдер срещу Бенавидес (28-0, 24 нокаута).

Междувременно Усик е сочен за фаворит за победа в реванша си срещу Фюри, който ще се проведе на 21 декември в Саудитска Арабия.

Гвоздик не харесва шансовете на Фюри в продължението.

"Мисля, че в реванша ще бъде още по-зле за Фюри", каза Гвоздик. "Познавам Усик - веднъж като те хване, няма да те пусне. Усик ще бъде още по-уверен в следващия двубой. По-добре е Фюри да се бие с Антъни Джошуа.

"Първият бой беше просто брилянтно представяне. Той победи Фюри навсякъде, на ринга и извън него. Фюри обича да играе игри с ума; в този случай беше точно обратното. Мисля, че Усик влезе в главата му. Не видях Фюри толкова уверен, колкото преди, когато беше убиец и супер самоуверен. С Усик той се опитваше да направи същото, но в очите му и по мимиките му се вижда, че е различен и нервен. Той беше нервен на ринга. Усик е заслуженият боец № 1 в света."

Бенавидес срещу Гвоздик ще бъде съпътстващо събитие за картата на PBC, оглавявана от мача между Гервонта Дейвис и Франк Мартин. Събитието ще се проведе в MGM Grand в Лас Вегас и ще се излъчва по Prime Video и PPV.com.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес