Зареждане

Готвят Gennady Golovkin срещу Billy Joe Saunders за септември

Готвят Gennady Golovkin срещу Billy Joe Saunders за септември
Публикувано на: Април 6, 2018 в 10:33 ч

Billy Joe Saunders може да се изправи срещу Gennady Golovkin в двубой в средна категория през септември. Това разкри промоутърът на WBO шампиона, Frank Warren.

В наскорошно интервю Warren потвърди, че Gennady Golovkin и промоутърът му Tom Loeffler били готови да се изправят срещу Saunders през септември, въпреки че отказали предложение двубоят да се състои през юни. Причината е, че WBA, IBF и WBC шампионът ще се бие на 5-ти май срещу опонент, който тепърва предстои да бъде обявен. За момента се очаква O'Sullivan да замести Canelo Alvarez.

Alvarez се оттегли от срещата тази седмица - той не успя да изчисти името си след като беше хванат със забранение кленбутерол в кръвта си на два пъти през февруари. Alvarez все пак твърди, че е ял мексиканско месо, откъдето е влязло и веществото в тялото му - оправдание, използвано от много други бойци в неговата ситуация.

Говореше се, че реваншът на Alvarez и Golovkin (след като двамата приключиха с равенство през септември 2017-та) ще бъде преместен за септември тази година, но Warren настоява Alvarez да бъде наказан, ако бъде обявен за виновен по случая.

"Не смятам, че може да му се прости току-така. Хванат е и ако бъде обявен за виновен, ще трябва да бъде наказан за една година, ако не се лъжа."

Warren добари, че заместването му от Saunders за 5-ти май никога не било вариант, тъй като Billy Joe се възстановявал от контузия и не можел да прави спаринги то 14-ти април.

"Просто не можем да успеем за 5-ти май. Не е само до това дали ще бъдем готови да се бием с Golovkin, а дали ще бъдем готови да го победим. Можеше да го победим през юни, но Tom Loeffler каза, че все пак ще се бият на 5-ти май. Навярно срещу Spike O'Sullivan, което е просто нелепо."

Warren се надява да получи обратна връзка от отбора на Golovkin за предложението за септември в най-скоро време. Междувременно, Saunders ще продължава да се готви за защитата си срещу Martin Murray на 23-ти юни.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес