Зареждане

Головкин за слабостта на Канело: Арогантността. А тя се наказва!

Головкин за слабостта на Канело: Арогантността. А тя се наказва!
Публикувано на: Септември 11, 2022 в 14:04 ч
Генадий Головкин (42-1-1, 37 КО) не е забравил спорните моменти при тестването за допинг на Саул „Канело“ Алварес (57-2-1, 39 КО).

През 2018 г. Канело и Головкин трябваше да се срещнат на ринга през май. Битката беше отменена и в крайна сметка отложена за септември - след като Канело даде положителен тест за забраненото вещество кленбутерол.

Канело беше отстранен за шест месеца и след това продължи с кариерата си.

Головкин обаче смята, че нарушението не трябва да се замита под килима просто така.

„Не мисля, че това някога може да бъде забравено“, каза Головкин. „Някои хора се примириха с тази ситуация. Някои хора не искат да продължат да мислят за това. Някои отвръщат очи от него."

През 2017 г. двамата се биха и стигнаха до противоречиво равенство след дванадесет рунда, а след това Канело спечели много спорно решение при техния реванш.

Идния уикенд те ще се срещнат за трети път в двубой с високи залози, тъй като Головкин предизвиква Канело за неговата безспорна титла в суперсредна категория.

Не липсваха размени на закани между двамата бойци през последните седмици.

„Канело изобщо не ме притеснява, но когато човек има много лоши черти, те започват да му пречат да живее нормален живот“, каза Головкин, „Това притеснява него. Това е, което виждаме в момента.”

Канело претърпя първото си поражение от 2013 г. насам, след като отстъпи със съдийско решение в дванадесет рунда на шампиона на WBA в полутежка категория Дмитрий Бивол.

„В последната му битка нокаутът не беше нужен за да го победят“, каза Головкин. „Окуражаващо е, че съдиите вече не са така снизходителни към Канело. Те не чувстват това бреме да са задължени към неговия имидж."

Головкин вярва, че е разбрал най-голямата слабост на Канело като боец.

„Арогантността“, каза Головкин, „А арогантността се наказва“.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес