Зареждане

Golovkin е силно мотивиран, възвърнал е интереса си към бокса

Golovkin е силно мотивиран, възвърнал е интереса си към бокса
Публикувано на: Август 30, 2017 в 12:30 ч
 
2016-та година може да се опише като разочароваща за Gennady Golovkin, който освен, че не получи мача, за който копнееше, но също така се боксира само два пъти през годината. Вместо да получи мач с Saul "Canelo" Alvarez (който отложи този мач и освободи титлата на WBC в средна категория) или по-смислен такъв, той бе принуден да се изправи срещу Dominick Wade и Kell Brook.
 
След всичко това, мотивацията на Glovokin за предстоящата среща с Canelo на 16-ти септември в T-Mobile Arena в Лас Вегас е пределно висока.
 
"Много съм мотивиран. Спомнете си последните няколко пъти с Canelo и Golden Boy, това не е сериозно. Аз уважавам бокса, харесвам спорта", заяви Golovkin.
 
 
Реалността е, че в професионалния бокс има толкова много бизнес, колкото и във всичко друго. Но Glovokin се измори от различните щуротии, които се случват извън ринга.
 
"Говори се твърде много, загубих интерес", заяви той.
 
Промоутърът Tom Loeffler, който е архитект на кариерата на Golovkin от 2012-та година насам, обясни:
 
"Най-разочарован той се почувства миналата година, когато Canelo освободи титлата, а след това Billy Joe Saunders и Chris Eubank Jr. отказаха да се бият [с Golovkin]. Така се стигна до битка с Kell Brook, който беше единствената опция пред нас по това време. Предизвикателството за Gennady беше да отиде в Лондон и да завладее друг пазар, продаде O2 Arena, това беше предизвикателство, за което той наистина се оглеждаше. Той никога не се е опитвал да си уреди среща с по-малки от него. Просто това беше единствената опция пред него, в която имаше някакъв смисъл, като се има в предвид, че O2 Arena вече беше запазена за нас."
 
 
Проблемът след това пред Glovokin беше, че той държеше всички колани, а това му носеше много отговорности.
 
"Той не искаше да се откаже от коланите, въпреки че беше стигнал до точка, в която вече няма друг избор", заяви треньорът на Glovkin, Abel Sanchez.
 
"Но това е важна битка за бокса, за нас и за Canelo. Това е битката, която искаме, която обществото иска, това е битката, за която всеки говори. Отново виждам блясък в очите му, което е много важно."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес