Зареждане

Гарсия със забрана заради допинг теста, победата срещу Девин Хейни е анулирана

Гарсия със забрана заради допинг теста, победата срещу Девин Хейни е анулирана
Публикувано на: Юни 21, 2024 в 07:13 ч
Според информацията от тази вечер бившият временен шампион на WBC в лека категория Райън Гарсия е получил едногодишно лишаване от състезателни права след споразумение с Атлетическата комисия на щата Ню Йорк, след като не е преминал допинг тест във връзка с вече официалния му двубой обявен като несъстоял се с Девин Хейни по-рано тази година в Barclays Center.

 Според първоначалния доклад на боксовия кореспондент Дан Рафаел звездата на професионалния бокс Гарсия е постигнал споразумение с Атлетическата комисия на щата Ню Йорк и ще изтърпи едногодишно отстраняване от спорта, както и победата му с решение над бившия световен шампион Хейни ще бъде отменена като официален "No Contest".

Райън Гарсия е отстранен от длъжност за дълго време

"Райън Гарсия/юридическият екип сключиха споразумение с NYSAC", написа Рафаел в профила си в X. "Той се съгласи на следното: отстраняване от състезания за поне 1 година; глоба от официалния му хонорар с 1,1 млн. долара (отива в GB, Хани може да получи %) глоба от 10 хил. долара (максималната за щата); официално обявяване на битката за no contest." 


Първоначално постигайки зашеметяваща победа с решение над многократния опонент в аматьорския бокс Хейни по-рано тази година през април, Гарсия е уведомен за потенциално нарушение на антидопинговите правила - предоставените от него тестови проби съдържаха забраненото вещество остарин

Реагирайки на новината за отстраняването си и на решението за победата му над Хейни, която вече е официално отменена, изключително откровеният Гарсия заяви, че ще се стреми да се преориентира към смесените бойни изкуства и да се състезава в UFC. 

"Насочвам се към UFC", написа Райън Гарсия в официалния си профил в X.


Протестирайки срещу обвиненията, въпреки съобщенията, разкриващи, че той и юридическият му екип са сключили споразумение с щатската атлетическа комисия, Гарсия заяви, че боксовият спорт му е обърнал гръб.

"Наистина се надявам боксът да е окей и без мен", написа Райън Гарсия. "Бих се с всички и бях готов. Те ми обърнаха гръб. Аз съм невинен. Стоя зад това, не ме интересува какво казват всички. Не съм взимал допинг." 


Какво мислите за споразумението на Райън Гарсия с NYSAC?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес