Зареждане

Франк Уорън за Усик-Дюбоа: Ще искаме WBA да обяви двубоя за невалиден

Франк Уорън за Усик-Дюбоа: Ще искаме WBA да обяви двубоя за невалиден
Публикувано на: Август 27, 2023 в 09:26 ч
Франк Уорън, промоутър на претендента за световната титла в тежка категория Даниел Дюбоа, планира да протестира срещу резултата от мача на своя боксьор с Олександър Усик.

В събота вечер в Полша Усик нокаутира Дюбоа в деветия рунд, за да запази световните титли на WBO, IBF, IBO и WBA.

Вижте също: Александър Усик нокаутира Даниел Дюбоа в 9-тия рунд

Дюбоа беше задължителният претендент според санкциониращата организация.

Имам много спорове относно петия рунд.

По време на размените в петия рунд Дюбоа нанесе силен удар в тялото - от който Усик падна от болка за няколко минути. Реферът Луис Пабон отсъди, че ударът е бил под пояса.


След няколко повторения на удара имаше много наблюдатели, които смятаха, че Дюбоа е нанесъл законен удар или поне удар на границата.

В крайна сметка Усик успя да се възстанови и в осмия рунд повали Дюбоа с комбинация. Краят настъпи в деветия, когато с дясна ръка Дюбоа е повален напълно.

Вижте също: Дюбоа избухна: Ограбиха ме!

Уорън иска WBA да обяви двубоя за невалиден, тъй като смята, че неговият боксьор е бил лишен от победа с нокаут.

"Ситуацията е такава, че ние ще лобираме пред WBA да обяви този мач за несъстоятелен. Нокдаунът, за който съдията каза, че е под пояса... всъщност ударът се приземи върху колана на шортите му", каза Уорън.

"Критериите, както е обяснено на срещата за правилата, талията е средната точка на бедрата. Така че тя е много по-ниска. Това беше легитимен удар и боят не трябваше да бъде спрян. Той получи три минути и 46 секунди време за възстановяване, което беше неправилно. Сбърка съдията и все още не разбирам, ако беше удар под пояса, защо не му отне точки.

"Не мисля, че съдията е крив, мисля, че просто сбърка тотално. В резултат на това в най-лошия случай трябва да бъде обявен двубоя за несъстоял се, или да се нареди реванш".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес