Зареждане

Еди Хърн срещу Канело Алварес след години съвместна работа

Еди Хърн срещу Канело Алварес след години съвместна работа
Публикувано на: Септември 5, 2024 в 14:00 ч
Канело Алварес и ръководителят на Matchroom Boxing Еди Хърн създадоха страхотно приятелство през последните няколко години, но на 14 септември те ще се изправят един срещу друг. 

Алварес е свободен агент, откакто се раздели с Golden Boy Promotions на Оскар Де Ла Оя през 2020 г. 

Хърн веднага се намеси, за да представи на Алварес пакет от съперници, и промотира шест от първите седем битки на Алварес след "Golden Boy", като динамичното дуо се сприятели и дори облече еднакви копринени дрехи на Dolce & Gabbana по време на доходоносната серия от 5-1. 

Оттогава обаче кралят на суперсредната категория Алварес премина от другата страна, за да се бие под шапката на PBC, което ще направи за трети пореден двубой в уикенда по случай Деня на независимостта на Мексико, този път срещу промотирания от Хърн Едгар Берланга.

"Отношенията ми с Канело са наистина искрени", заяви Хърн. "Смятам го за приятел. Той е един от най-великите боксьори на нашето поколение. Той е велик. Той е легенда. Наистина го разбирам по отношение на това, когато правим бизнес заедно. Разбираме се добре - ето защо винаги можем да работим заедно и да си стиснем ръцете, защото правим добър бизнес заедно. Не се обиждам, когато за него се появи друга по-добра възможност. Той казва: "Еди, съжалявам. Трябва да приема това." При равни други условия мисля, че той винаги би избрал нас. Но когато се появи по-добра възможност, той няма да се поколебае да избере тази. Това не е и въпрос на лоялност. Става дума за честност и за това, че "ще направя правилното нещо за мен". Когато подписахме договор с Берланга, му обещах, че ще му осигурим мач с Канело. Но предположих, че ще промотираме Канело и ще изберем Берланга. Направихме го по трудния начин и отидохме да сключим договор с PBC за битката. Да, това е интересна динамика. Ще се радвам за Едгар Берланга на 14 септември, като в същото време ще уважавам истински великия Канело Алварес ... Едгар ще трябва да се реваншира с Канело, когато победи Канело на 14 септември, и ще продължим оттам нататък."

Хърн промотира Алварес с двубои срещу Калъм Смит, Авни Йълдъръм, Били Джо Сондърс, Дмитрий Бивол, Генадий Головкин и Джон Райдър по време на неотдавнашната си дейност. Когато Алварес беше в "Golden Boy", мексиканската звезда победи и представените от Хърн Роки Филдинг и Даниел Джейкъбс. 

Единствените актуални опции, които остават за Алварес от  Matchroom, включват изгряващия претендент за титлата Диего Пачеко и реванш срещу Бивол. 

"Мисля, че Канело ще приеме всяка битка, ако парите са подходящи", каза Хърн. "Той не се страхува. Определено не се страхува от Терънс Крауфорд. Мисля, че той е по-загрижен за похвалите, които ще получи за победата си. 

При Канело той избира бойци според стиловете, които му харесват. Искрено мисля, че затова избра Едгар Берланга и Хайме Мунгуя. Харесва момчета, които се представят добре и се бият с него. Не мисля, че му харесва да се изправя срещу бойци, които се движат назад. Тялото му вероятно не е съвсем такова, каквото беше.  Той иска някой, който идва да се бие. Той ще се бие с всеки. Освен това в главата си има число, което смята, че битките струват. Въпросът е само дали това е реалистично."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес