Зареждане

Еди Хърн: Само случайни фенове смятат Фюри за величие

Еди Хърн: Само случайни фенове смятат Фюри за величие
Публикувано на: Ноември 5, 2023 в 08:00 ч
Известният британски промоутър Еди Хърн критикува настоящия шампион на WBC в тежка категория, сънародникът му Тайсън Фюри.

В основата на тази критика беше  представянето му в битката с камерунеца Франсис Нгану. Дваматa се боксираха в битка, която се проведе на 29 октомври в Саудитска Арабия. Очаквано Тайсън беше огромен фаворит и всички очакваха той да доминира над Нгану.

В битката им Фюри падна в нокдаун и на няколко пъти беше доминиран. В крайна сметка Тайсън победи с разделно решение, но мнозина вярват, че Франсис е истинският победител.

Хърн вижда Нгану като победител, а Фюри като обикновен боксьор, който не може да се мери с величията в този спорт.

„Много хора смятат, че Фюри е разочаровал бокса. Ако искате да участвате в такива битки, трябва да разберете, че вашето наследство ще приключи, ако нещо се обърка. И трябва да разберете, че наследството на Фюри е загуба от човек, който никога не се е боксирал. 

Смятан е за велик от едно поколение, но дали е такъв сега ? В момента определено не. Никой не би поставил Фюри наравно с Мохамед Али, Джо Луис и Джак Демпси. И дори преди това той беше смятан за велик само от случайни фенове и хора с малко познания за бокса.“, каза Хърн за Fight Hub TV.

Съгласни ли сте с Хърн ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес