Зареждане

Еди Хърн съди Джейк Пол за над 100 милиона долара

Еди Хърн съди Джейк Пол за над 100 милиона долара
Публикувано на: Септември 26, 2022 в 00:00 ч
Matchroom Boxing на британския промоутър Еди Хърн съди американския блогър Джейк Пол, според информация от BoxingScene.

Причината бяха думите на Пол за битката за титлата в лека категория (до 61,2 кг) между ирландката Кати Тейлър и пуерториканката Аманда Серано, проведена през април и организирана съвместно от Хърн и Пол.

В интервю миналата седмица за IFL TV, Пол каза, че вярва, че боксовият съдия Глен Фелдман е получавал плащане от Matchroom, за да отсъжда битки в полза на бойците от тази промоция.

Фелдман беше съдия на двубоя между Аманда Серано и Кейти Тейлър в Ню Йорк на 30 април и също така в реванша на Александър Усик срещу Антъни Джошуа миналия месец в Саудитска Арабия. 

Тейлър спечели с разделно решение, като двама съдии, включително Фелдман, се произнесоха в нейна полза. Усик също спечели с разделено съдийско решение, като Фелдман беше единственият съдия, отбелязал битката за Джошуа. Тейлър и Джошуа са бойци в Matchroom. 

„От правна и етична гледна точка има ясна граница, разделяща мнението от клеветата. 

Джейк Пол знае това и той умишлено го прекрачи, когато погрешно обвини Еди Хърн, че участвал в уреден бой. Даде му се възможност да откаже клеветата, но той не го направи. 

Сега той ще бъде изправен пред правни последици, тъй като Matchroom и г-н Хърн търсят обезщетение, надхвърлящо 100 милиона долара“, сподели адвокатът на Matchroom Франк Салцано.

Прав ли е Пол да обвинява Хърн в уредени мачове ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес